Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La JNC no existeix, són els pares!

|

- Publicitat -

Deixeu-me que us expliqui el títol d’aquesta darrera blocada. A primera vista, us pot semblar estrany, cert, però només és una evidència després de les greus repercussions que tindrà pel jovent l’actitud tacticista i electoralista de CiU. I m’explico.

Com tothom més o menys comenta i prediu, aquesta darrera setmana ha tingut lloc l’últim ple d’aquesta legislatura al Parlament de Catalunya; i era precisament en aquest plenari que havia d’entrar a votació la llei de polítiques de Joventut, una llei ambiciosa i important per a tot el jovent d’aquest país, i és més, una llei fruit del treball incansable de centenars d’entitats i joves durant més d’un any.

Publicitat

Doncs bé, un cop fet i acabat un procés ambiciós i exemplarment participatiu impulsat per la Secretaria de Joventut de la Generalitat capitanejada pel company i amic Eugeni Villalbí, Convergència i Unió ha decidit portar la llei al Consell de Garanties Estatutàries per tal de dilatar el procés legislatiu aconseguint, d’aquesta forma, que les competències en matèria de joventut segueixin sent les úniques que des de l’any 79 no hagin estat desenvolupades.

Que un partit polític com Convergència faci això és realment molt trist, però particularment trobo més lamentable l’actitud de la JNC, que malgrat haver participat en la redacció del Pla Nacional de Joventut i de tot el procés participatiu, ara és l’entitat que encobreix que es tiri per terra tot el treball que s’havia fet fins ara.

Una cosa similar ha passat, també, aquesta setmana a Les Corts. El Grup Municipal de CiU al districte va entrar una moció (aprovada amb els seus vots i els del PP) per tal de que l’espai municipal de Can Rosés, que des de 2014 havia de ser la nova seu del jovent cortsenc, segueixi sent una biblioteca, incomplint així amb el Pla d’Equipaments juvenils que l’Ajuntament de Barcelona està impulsant després de la feina feta pel Xavier Florensa a la Regidoria de Joventut.

A més a més, la moció impulsada i aprovada per CiU no plantejava absolutament cap alternativa pel jovent del barri, cosa que fa que les entitat del districte segueixin tenint 100m2 a compartir entre més de 20 entitats (minut 07:10) en el centre cultural de carrer Masferrer.

L’equipament de Can Rosés era una oportunitat històrica tan per la Plataforma infantil i juvenil de Les Corts com per al ric jovent organitzat que hi ha al districte, i a més servia, per primera vegada, per tenir un equipament d’ús exclusiu per al jovent, cosa que tantes vegades Esquerra i les JERC hem reclamat.

Així doncs, gràcies a l’actitud de CiU, els joves novament som els més perjudicats. És per això que demanaria a tota la gent convergent que miri de no parlar més dels problemes que tenim els joves, ja que són ells qui s’encarreguen, i aquesta setmana especialment, de posar-nos-en de nous.

I per això aquest títol en aquesta blocada, perquè l’actitud de CiU és lamentable, però encara ho és més la de les JNC. Una organització juvenil ha d’estar sempre al costat dels i les joves, i la JNC ha demostrat que no existeix, que quan els pares (CiU) decideixen ells baixen el cap, acaten i obeeixen; encara que sigui per perjudicar al jovent del país i del seu barri.

CiU ha girat l’esquena als joves, i la JNC ha fet exactament al mateix, potser no a consciència però com a mínim sí per incapacitat, així que ara ja ho podem dir ben fort: la JNC no existeix, són els pares!

Tota la informació del post a: http://gomezdelmoral.wordpress.com/2010/07/31/la-jnc-no-existeix-son-els-pares/

Publicitat

Opinió

Minut a Minut