Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Quan l’osset feluc es fa gran i vesteix com Jake i Elwood Blues

|

- Publicitat -

Quan pensem en un país com Suècia pensem bàsicament amb gent extremadament atractiva, alta i rossa i molt vestida perquè hi fa més fred que aquí i que viu en cases o apartaments amb finestres grans i sense porticons i que tot el que hi tenen dins porta la marca d’Ikea. Com a molt, i fent un exercici d’esforç mental, ens ve al cap una espècie de lloc on s’hi pot menjar arengada o salmó amb gust d’enet i on pels carrers només hi veus que ordre i disseny allà on miris. Per als melòmans o frikies Suècia és sinònim de música d’Abba o Neneh Cherry. I ja els intel·lectuals sempre et parlaran d’Ingmar Bergman o de les borratxeres en tavernes d’estil víking. Després, quan hi vas, te n’adones que allò que havies pensat era bàsicament correcte amb alguns afegitons: en aquest país no s’hi acaba de pondre mai el sol a l’estiu i tot és indecentment car. 

Soft Machine (Big Beat 2006) és el títol del darrer disc fins ara de la banda sueca Teddybears, els components de la qual amaguen habitualment la cara sota un cap enorme d’osset feluc. Diuen que van decidir anomenar-se així bàsicament per dues raons: com a tribut a la banda del Phil Spector dels anys 50 i com a contrapunt als noms pomposos de les bandes de Black Metal escandinaus. Sigui com sigui, els Teddybears han rellançat la seva carrera que es va iniciar el 1991 amb la signatura d’un contracte amb BMG Atlantic Records i l’edició d’un disc força interessant on hi col·laboren entre d’altres Elephant Man, Neneh Cherry, Mad Cobra o el gran Iggy Pop. Com els agrada dir a ells, fan una música inclassificable perquè els agrada l’eclecticisme radical. Simplement fan música independentment de l’estil que els surti en aquell moment. Així doncs és fàcil d’entendre que en un tema ens aclaparin amb un punk electrònic i després es despengin amb un ragga style sense cap mena de mania. A més, són uns especialistes a fer versions de cançons que els agraden i fins i tot han col·locat temes seus en pel·lícules com Music and Lyrics de Huge Grant com també en sèries o anuncis de televisió. No cal dir que recomano a totes aquelles ànimes àvides de coses mitjanament noves que entrin al web de la banda i vegin els dos videoclips que tenen en stream dels dos singles del disc, Cobrastyle i Punkrocker on podreu fer-vos una idea de la disparitat d’estils que facturen i la qualitat notable de la seva música sense oblidar el seu marcat sentit de l’humor. 

Publicitat

No hi ha dubte que entre l’arengada macerada amb mostassa i la carn d’ós suec em quedo amb la segona sense cap mena de dubte.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DBbVGcvEfsw[/youtube]


Publicitat

Opinió

Minut a Minut