Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

“Help Catalonia està oberta a tothom qui tingui inquietuds, motivacions i ganes de denunciar què passa al nostre voltant”

|

- Publicitat -

Sóc la Laura i tinc 19 anys, encara que ben aviat faré els 20. Sóc estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat Pompeu Fabra, visc a Barcelona i sóc la més jove d’entre tots els voluntaris de Help Catalonia. No fa encara un any que en formo part, i la meva feina consisteix en redactar petites peces, traduir al castellà o fer piulades des de @AyudaCat (el twitter de Help Catalonia en castellà). Malgrat aquestes participacions, crec que la meva presència més notable va ser durant la darrera Diada de l’11 de setembre. Cobrir la cadena humana va ser una experiència inèdita que encara recordo i se’m posa la pell de gallina.

Els motius d’haver entrat a formar part de Help Catalonia els trobo enmig de converses amb amics meus sobre Catalunya, la independència, els mitjans, el periodisme i les participacions a mitjans web. En una d’aquestes converses vaig conèixer l’existència de Help Catalonia. Va ser qüestió de dies que m’hi vaig posar en contacte i ben aviat vaig ser molt ben rebuda per part de tots els companys i companyes que en formen part.

Publicitat

Sóc jove i encara no he tingut l’oportunitat de veure molt més enllà del meu món estudiantil, però crec que formar part d’aquest equip tan potent no només és profitós a nivell d’experiència sinó que també ho és a nivell de riquesa personal. Help Catalonia està obert a tothom qui tingui inquietuds, motivacions i ganes de denunciar què passa al nostre voltant, i més ara, en un moment d’efervescència i on l’Espanya de Rajoy cada dia és més dura amb Catalunya.

Fa anys que estic al corrent del que succeeix al meu entorn, i més en concret, a Espanya. I he de dir que ara més que mai crec que és necessària una conscienciació entre totes i replantejar-nos qui som i què volem ser. No vivim en la democràcia que ens pretenen fer creure, encara que ho puguem trobar els llibres de text o que la definició de la Constitució defineixi Espanya com un Estat social i democràtic de Dret. Ara més que mai és el moment de fer-nos veure, de denunciar les injustícies que vivim, de mostrar al món què és Catalunya i qui som nosaltres.

És el moment del canvi, i ara som cada vegada més i amb més ganes de conèixer en què fallem i com ho podem millorar. L’era de la conscienciació i la maduresa.

És per tot això que topar amb Help Catalonia em va obrir les portes. Crec que difondre la realitat dels catalans és un primer pas cap a una millora. El més positiu? Que cada dia en som més i en serem més. Perquè així com jo, hi ha encara molta gent que també està disposada a participar-hi.

Altra vegada més, gràcies a tots els companys i companyes que en formen part. Help Catalonia ho som tots.

 

Laura Estrada

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut