Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

200 persones es concentren a Barcelona per Kobanê

|

- Publicitat -

Unes 200 persones s’han concentrat ahir, 11 d’octubre, a la Plaça de Catalunya de Barcelona en solidaritat amb la regió kurda de Kobanê, Síria. Posteriorment van marxar en manifestació fins al consolat de Turquia on van realitzar una protesta pacífica.

La concentració va tenir l’adhesió d’una vintena d’entitats entre les que hi havia les forces parlamentàries ERC, ICV-EUiA i CUP. En els diferents parlaments, en català i kurd, es va destacrt el paper responsable del govern Turquia, la seva connivència amb Estat Islàmic i les constants traves que posa sobre cap ajuda cap a Kobanê. Membres de la comunitat turca a Catalunya també van denuncirt aquests fets i el govern islamista de l’AKP.

Publicitat

La concentració es va dissoldre amb un parlament de KurdisCat on es va agraïr la presència als assistents i es va destacar que molts d’ells eren catalans/es. Cal pensar que la majoria de mobilitzacions per Kobanê a Europa les protagonitzen kurds exiliats. D’aquesta manera la nació catalana mostra el seu tarannà internacionalista. Tanmateix hi van assistir kurds residents a Catalunya que van agraït profundament la mobilització.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut