Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La CDU, el partit de la Sra Merkel, reclama a la UPyD de Rosa Díez que es disculpi per comparar el procés català amb el nazisme

|

- Publicitat -

La eurodiputada alemanya de la CDU Ingeborg Grässle ha renyati ha demanat que es disculpi UPyD per comparar el procés català amb el nazisme. En declaracions a la ANC[i] ha dit que “Almenys s'hauria de disculpar. Això és inapropiat i a més és fals”.
La Eurodiputada per UPyD, Beatriz Becerra, va enviar una carta incendiaria contra el procés català als 751 diputats que representen tot l’arc parlamentari europeu. La carta presumptament era resposta a una altra missiva dels eurodiputats d’ERC en la que es defensava poder votar a Catalunya.
En el seu escrit Beatriz Becerra deia que 'Defensar la democràcia a Europa és impedir que se celebri a Espanya aquesta consulta il·legal', que 'Catalunya mai ha estat una nació europea' i que 'sempre ha estat part d'Espanya'. Reblava el clau tot afirmant: 'dir que va ser conquerida per la força és el resultat d'un deliri nacionalista que distorsiona els fets històrics' i d’altres gràcies sobre Catalunya que no repetirem.

Fins aquí, res que els catalans no haguem sentit als partits espanyolistes a Madrid en més d’una ocasió i que als eurodiputats no els hi fet mai ni fred ni calor.
A partir d’aquí, pot ser escalfant-se-li la ploma, la senyora Becerra comença a ofendre, no només als catalans, però també a la major part dels països fundadors de la Unió Europea i en especial als alemanys tot dient: 'si un govern incompleix la Constitució i les lleis del seu país la democràcia desapareix, com va passar a Itàlia i Alemanya durant els anys 20 i 30 del segle XX'.

Publicitat

Per això la senyora Ingeborg Grässle, com alemanya, es va sentir dolguda quan va rebre la carta que UPyD i va llegir la banalització del nazisme que fa UPyD comparant-lo amb el procés català. Per això demana que “Almenys s'hauria de disculpar, és inapropiat i fals”.

Dintre de la prudència que hauria de ser pròpia de tots els eurodiputats afirma: “Vaig reflexionar sobre si havia de dir alguna cosa i em vaig decidir a fer-ho, perquè quan es titlla algú altre de nazi vol dir que l'ambient està completament enverinat i cal fer alguna cosa urgentment, ara que encara és possible, els demòcrates no s'han de tractar així els uns als altres”.
Tot seguit reconeix que “Em vaig quedar molt descontenta amb això que tothom que no segueix la llei fa servir mètodes nazis, em vaig quedar atònita amb la forma com es va fer aquesta comparació”.
Finalment la senyora Grässle va afirmar que “Banalitzar” el nazisme “és una vergonya per a les víctimes” i per això “qualsevol polític alemany hauria dimitit immediatament si hagués fet servir aquest llenguatge”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut