Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Real Madrid: targeta negra a la llotja del Bernabeu

|

- Publicitat -

El Real Madrid és un dels grans equips de futbol que juga a Madrid. Fins la mort del dictador Franco, aquest equip va contar amb la simpatia del dictador i va rebre ”avantatges” que el van permetre ser el millor equip europeu dels anys 50 i 60.  Però ara el Real Madrid ha hagut de sortir als diaris per raons diferents a les esportives.

Un cop més ens hem de referir al escàndol de les targetes “negres “de Caja Madrid. A finals de setembre es va saber que 86 directius i consellers de la caixa  havien rebut una targeta de crèdit “negra” quines despeses no eren registrades en lloc.

Publicitat

Fa temps que és coneix que a la llotja del Bernabeu (estadi del Real Madrid) polítics, governants, empresaris i jutges han fet negocis lucratius sovint redactats al BOE (Butlleti oficial del estat) com el cas Castor del que parlarem més endavant.  Tots es senten còmodes en aquesta llotja, entre d’altres raons, per què el Real Madrid mai ha donat a conèixer el nom de les persones que hi convida. La disbauxa ha estat tan gran que el Consell General del Poder Judicial reflexarà en el proper Codi Deontològic de la professió que els jutges no podran acceptar invitacions per anar a la llotja dels equips de futbol.  Alguns jutges de Madrid s’han mostrat contrariats per aquesta decisió i ells sabran per quina raó.

Amb aquest antecedents, no era difícil endevinar que el escàndol de les targetes “negres” tindria representants entre els directors d’aquesta llotja. Sobre tot sabent que els principals implicats en aquest escàndol ( Srs Blesa, Rato i Sánchez-Barcoj) la visitaven sovint. Ara Ja sabem que com a mínim 3 directius del Real Madrid apareixen a la llista que disposa el Jutge Andreu i que la fiscalia anticorrupció i hisenda estan investigant.

El primer que va aparèixer va ser el senyor Guillermo Marcos Guerrero de  48 anys que és, encara avui, vocal de la Junta Electoral d’aquest equip. En el darrer procés electoral del club, que finalment no es va celebrar, no van trobar  cap oponent que pogués complir  les condicions “draconianes” imposades per aquesta  Junta Electoral que en períodes electorals es permet controlar sense ser controlada i els seus components son triats a dit i ratificats cada 4 anys pel president.

Aquest senyor es va gastar a costa dels espanyols 133600€ entre el 2003 i el 1012, principalment en restaurants i hotels del propi  Madrid. A part del malbaratament que això significa, sona estrany que algú que viu a Madrid pagui a mitja tarda una habitació d’hotel de la pròpia ciutat com va fer aquest senyor en més d’una ocasió.
El segon és el senyor Ángel Rizaldos González vocal de la comissió de disciplina del Real Madrid que va gastar amb aquesta targeta “només” 20.100 euros entre 2003 i 2006.

Aquests dos senyors, mentre feien despeses supèrflues amb la targeta “negra”, a costa del contribuent, donaven lliçons de netedat quan, com a membres de l’estructura directiva del Madrid,  van convertir-se en acusació particular en el judici contra  Domingo Alberto Villaverde Vázquez  per presumpta falsificació de vots electorals a les darrers eleccions presidencials del Real Madrid l’any 2006.

Finalment el tercer de la llista és Luis Blasco Bosques, vocal de la Junta directiva del Real Madrid que presideix  Florentino Pérez. Home de confiança del president,  ha fet servir 51689€ amb la targeta “negra”.

Semblaria que tímidament estigues aflorant  alguna indignació entre els socis del Real Madrid.  Carlos Mendoza president de l’associació pels  valors del madridisme  ha dit que “és inacceptable, a més de vergonyosos, que una persona que amb un comportament tan poc ètic segueixi en un càrrec de responsabilitat  en el Club”.

Avui el club encara no els ha destituït i només a retirat de la seva web els noms de  Ángel Rizaldos i Guillermo Marcos. El senyor Luís Blasco segueix apareixent com a vocal en la posició 11. A la llista dels 86 també hi apareix  una altra persona associada a ACS, l’empresa del president del Real Madrid que va fer servir la targeta “negra” en despeses per un valor de  23800€. S’ha dit sovint que pel Sr Pérez el club i l’empresa sembla que formessin part d’un continu sense separació.

Per això, al marge de les targetes “negres”, el President del Real Madrid,  el Sr Florentino Pérez, també ha sabut treure redit a la llotja del seu equip. La seva empresa ACS, ha aconseguit que el govern espanyol (En concret el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria) li pagui una indemnització de 1350 milions d’euros de diners públics per no seguir amb l’activitat del projecte CASTOR. El projecte era crear un magatzem de gas en el subsòl del delta del Ebre, inicialment aturat pel govern de Catalunya, va ser traslladat uns kilòmetres més al sud, a la Comunitat Valenciana que el va acceptar tot i les nombroses critiques des del mon acadèmic. finalment es va acabar aturant desprès de 500 moviments sísmics provocats per la seva activitat. Com a conseqüència del acord del govern espanyol amb ACS, els espanyols, a través de la seva factura mensual del gas, hauran de pagar els  1350 milions durant un període de 30 anys amb un interès del 4,269 % (101 milions anuals).
 

[soliloquy id=”226178″]

Publicitat

Opinió

Minut a Minut