Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Una resposta per 100 arguments

|

- Publicitat -

Fa pocs dies, les forces vives d’Espanya han tornat a donar un senyal de vida. Al diari ABC estan tan desesperats que s’han inventat uns arguments patètics. Disculpeu si no començo a contradir-los un per un.

Aquestes argumentacions tenen el tuf ranci d’aquesta colla que creuen que ens tenen dret perquè som propietat seva. En el seu raonament, no hi tenim drets perquè ells no ens els han donat. Certament es un argument primari però fins ara els ha resultat efectiu. Ens ho han demostrat en més d’una ocasió: nosaltres hem de respectar les normes, però ells no. Tan és així, que es permeten argumentar mentides sense que per això ningú els hi ho posi en dubte.

Publicitat

A més de la mentirà segueixen amb el menysteniment de Catalunya com a estat futur. Viuen amb la por enganxada al cos i només els nostres dubtes sobre el futur de Catalunya els donen una alternativa.

D’altra banda, els segueixen sorprenent la nostra capacitat d’integració d’altres pobles vinguts a Catalunya i que aquests s’incorporin ràpidament a l’activisme català. Sovint ens acusen de segregacionistes però realment son ells els que no han sabut integrar-se amb els catalans.

En general, podem entendre que amb aquestes 100 barbaritats els representants de la casta espanyola ens estan mostrant la seva incapacitat per assumir que els catalans som una nació diferent, amb regles de joc diferents i que el seu estil pot fer-nos encongir durant uns anys, però al final l’empenta i les ganes de ser, dels catalans, no podran aturar-les.

Finalment puc entendre que els que pensen que Catalunya hauria de seguir unida a Espanya expliquin els seus motius i ens intentin convèncer i de pas ens deixin votar. Però en veure que, a més, s’atreveixen a utilitzar la figura de Gaudí m’han tret de polleguera. En altres articles de Help Catalonia hem posat de relleu (http://es.helpcatalonia.cat/2013/06/gaudi-el-arquitecto-catalan-mas-original.html) el compromís de Gaudí amb Catalunya. Gaudí va tenir un alt compromís ideològic en front del tema nacional català: “Sense la independència, no hi ha possibilitats de crear a Catalunya una política justa, honesta i regenerada.” Així sigui Mestre.

Xavier Ayneto

Publicitat

Opinió

Minut a Minut