Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Una educació siberiana; Nicolai Lilin

|

- Publicitat -

Enemics de l’estat. Enemics dels comunistes, de la seva URSS suposada fita paradisíaca i culminant de la història humana, on van ser reprimits amb extrema duresa. Val a dir que també s’havien oposat, pel mateix amor a la seva llibertat, al tsarisme:

Per a l’escriptor, de fet, els urkes no eren criminals, sinó “resistents polítics” que al llarg dels segles van lluitar contra els tsars i contra el comunisme, fet que justifica la seva actual invisibilitat: “No hi ha fotos, no hi ha testimonis escrits, no són a l’enciclopèdia, perquè el comunisme n’ha silenciat l’existència“.

Publicitat

Així descriu en Nicolai Lilin, autor d’Una educació siberiana que ha passat de soldat a la cruel guerra de Txetxènia a escriptor a Itàlia on desenvolupa el seu art com tatuador seguint els coneixements apresos de la seva nissaga familiar, aquesta nissaga familiar pertanyent a una comunitat de descastats socials russos i siberians en perpetu combat per la seva llibertat i identitat contra qualsevol que pretengués minvar-les.

Violència i honor a més de llibertat i tradició front el sistema soviètic, que va fer tot el posible per esclafar i esmicolar-los en oposar-s’hi, traspuen abrandadament a les pàgines d’aquest bon llibre.

A Nicolai Lilin van fer-li una entrevista a TVC. Pot llegir-se el primer capitol del seu llibre a la pàgina de la seva editora en català

Publicitat

Opinió

Minut a Minut