Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Demografia: la fi dels europeus?

|

- Publicitat -

1.5
És la taxa de fecunditat a Suïssa (7,8 milions d’habitants), en lleugera alça ençà la dècada del 2000. Una suïssa té per mitjana 1 fill i mig. Per assegurar la renovació generacional aquesta taxa cal que, teóricament, sigui de 2,1. Així que els suïssos pateixen un procés de desaparició, com les poblacions indígenes de la major part dels països europeus. Seguint un càlcul teóric, en un ritme constant, no hi hauran més suïssos ni europeus d’aquí a 12 generacions, és a dir en 4 segles. […] Els països amb les taxes de fecunditat més altes són l’Afganistan (6,4), Burkina Faso, Mali o Uganda (tots més de 6). Les seves poblacions deurien de triplicar-se al decurs dels 40 propers anys.

1.5
C’est le taux de fécondité en Suisse (7,8 millions d’habitants), en légère hausse depuis les années 2000, où il était à 1,4. Une Suissesse fait en moyenne 1 enfant et demi. Théoriquement, pour assurer le renouvellement générationnel, ce taux doit être de 2,1. Par extrapolation, les Suisses sont dans un processus de disparition, comme les populations indigènes de la plupart des pays européens. Dans un calcul théorique, avec un taux constant, il n’y aurait plus de Suisses ni d’Européens dans douze générations, soit environ quatre siècles.  […] Les pays qui connaissent les taux de fécondité les plus élevés sont l’Afghanistan (6,4), le Burkina Faso, le Mali ou l’Ouganda (tous plus de 6). Leurs populations devraient tripler durant les quarante prochaines années.

Ens resignarem els catalans a extingir-nos, ofegats enmig d’un tsunami immigratori atiat suïcidament pels immigracionistes, o combatrem pel nostre futur? El europeus gaudim del dret i el deure d’assegurar el nostre futur, el dels nostres fills, com qualsevol altre identitat etnocultural del món. Fem-ho! 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut