Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Fum i sal

|

- Publicitat -

Tot i que no sé gaire bé com funciona el tema de les agències de notícies, escriuré una mica sobre això. Que existeixen unes agències que masteguen les notícies i les serveixen a les redaccions d’informatius de televisió, de ràdio o de premsa escrita, és evident. El que no em quadra tant és que en mitjans d’abast nacional, o importants podríem dir, no hi hagi cap periodista que tingui una mica de curiositat.

Últimament arriben moltes notícies sobre Salt, un poble que, segons sembla (no hi he estat mai), té un percentatge d’immigrants molt alt. No sé quants d’aquests pseudo-periodistes que escriuen i / o vomiten oralment frases sobre el tema hi ha estat. Les informacions diuen que hi ha incidents greus algunes nits i que, alguns immigrants, podrien ser terroristes o vés a saber què. A les rodalies de Barcelona hi ha alguns nuclis molt semblants a Salt. Alguns barris de Badalona, de Santa Coloma de Gramanet… No hi van els informadors allà? O si hi van tornen sense càmeres o sense pantalons?

Publicitat

Fa un temps, a principis d’any, hi havia el fil informatiu de la nova llei del tabac. Es van fer famosos dos bars de les terres de Lleida perquè van decidir deixar fumar als seus bars, ja que els clients havien disminuït. També hi havia el boom de la pàgina d’alguna organització on podies denunciar els bars on hi hagués cigarrets encesos. En alguns barris (que no estan precisament a sobre la Diagonal) es fuma tranquil·lament. Torneu a llegir els barris del paràgraf anterior i afegiu zones portuàries, mines i bàrmans amb armes sota el taulell. Tampoc aneu allà a veure què passa? Si els han denunciat, o allò és un món sense llei?

Un telenotícies amb entrevistes a aquests personatges, propietaris de bars situats en zones on hi ha un pseudo-toc-de-queda, gent sense pentinar ni afeitar, que serveixen tres whiskies a un mateix client a les 7 de la tarda, seria interessant. O ho deixem per programes de tarda?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut