Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Que no ens dinamitin el model d’escola

|

- Publicitat -

Ja fa quatre anys que ens maregen. El 2003 era el PP, i l’arma era la LOCE. Ara és el PSOE i l’arma és la LOE. I és que, com sol passar amb bona part de les reformes educatives que ho han de capgirar tot, al final es fa efectiva la dita del molt soroll per a no res. Només cal veure en què han quedat el compromís de Zapatero amb les protestes multitudinàries, i, per tant, llamineres per a un polític, en contra de la LOU.

Aquell 2003, multitud d’entitats, organitzacions, col.lectius i milers de persones a títol individual ens vam aplegar sota un manifest, titulat “Pel català a l’escola”, en què rebutjàvem enèrgicament l’increment d’hores de castellà a l’educació primària i instàvem el Ministerio a rectificar i els governs del Principat, el País Valencià i les Illes a evitar-ne l’aplicació. Com a imatge simbòlica en quedà el lliurament d’enormes carabasses a la Delegació del Govern espanyol.

Publicitat

Lamentablement, aquella plataforma i aquell manifest s’han hagut de posar de nou en marxa. I aquesta vegada tenint al davant aquells que fa quatre anys prometien la lluna. Que el model català d’immersió lingüística continuï sota l’amenaça de ser dinamitat havent-hi com hi ha uns altres colors, tant a Madrid com a Barcelona, és ben significatiu. D’Espanya no n’esperem alegries, però a casa nostra, com a mínim, cal que el Govern vetlli com el qui més pel compliment integral del model d’escola catalana, tant en l’educació infantil, com en la primària i la secundària.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut