Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

“Fora feixistes dels nostres barris”

|

- Publicitat -

L’acció pacífica que les JERC Barcelona vam fer ahir a la tarda reivindicava un espai urbà lliure de qualsevol símbol franquista. Durant l’acció, vam cridar “fora feixistes dels nostres barris” en referència a les estàtues exhibides. Aclarim que cap militant de les JERC va insultar al govern de Barcelona en Comú ni als participants de la inauguració. La nostra organització sempre ha donat suport a les víctimes del feixisme i així ho seguirem fent.

Les JERC Barcelona reiterem el nostre compromís amb la conservació i difusió de la memòria històrica. Per combatre el feixisme és bàsic conèixer les atrocitats que aquest ha provocat en el passat. Entenem que hi ha d’haver exposicions antifranquistes com aquesta però que no s’han de tornar aquests símbols a la via pública.
 
Fa molts anys que lluitem en pro de la memòria històrica, com hem demostrat amb l’aprovació de la llei del memorial democràtic durant el govern del tripartit.  També estem treballant  actualment en el projecte per l’obertura de les fosses comunes a Catalunya, entre altres accions.
     
Lamentem profundament que el nostre missatge hagi estat desvirtuat per unes acusacions interessades i sense fonaments. Sempre hem defensat la retirada de qualsevol símbol feixista de la via pública, sense oblidar-nos de la necessitat de fer memòria històrica des dels espais pertinents.
 
Per això, seguim insistint al govern de Barcelona en la retirada dels monuments franquistes de la via pública. De la mateixa manera, desitgem que s'acabin aquestes sobreactuacions i treballem per generar consensos al voltant dels espais de memòria i de lluita antifeixista. Demanem que es respectin totes les víctimes del franquisme i condemnem qualsevol acusació de “feixista” que hagin hagut de patir.

Publicitat

JERC Barcelona

Publicitat

Opinió

Minut a Minut