Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

directe!cat, episodi pilot

|

- Publicitat -

Us agrada ‘House’? Em refereixo a la sèrie de metges protagonitzada per Hugh Laurie, el famòs actor britànic que anys enrere complementava tan bé el famòs ‘Escurçó negre’. El cas és que diumenge vam plegar tard. Fer la primera edició de directe!cat va portar molta feina a nivell de detalls. Ens ho vam estar mirant tot fil per randa, ja que volíem treure al mercat un producte de qualitat. Evidentment, encara hem de corregir un munt de coses i hem de millorar en molts aspectes, malgrat que tecnològicament el diari ha sortit molt bé. Però com deia, vam plegar tard i personalment estava cansat. Així doncs, quan vaig arribar a casa i em vaig adonar que, una vegada més, la connexió em feia el tonto, vaig optar per veure un vell capítol d’alguna sèrie que tinc per casa, i vaig triar ‘House’. Concretament el primer episodi. L’episodi pilot.

Em va venir de gust veure el primer episodi d’aquesta gran sèrie. L’episodi pilot, amb que la sèrie es jugava la credibilitat del públic. Era l’episodi en que un equip de gent posava en joc un projecte, havent de demostrar que la proposta era atractiva i interessant. El resultat final, un èxit. La tercera temporada, que vaig seguint episodi per episodi, està sent un èxit total.

Publicitat

Una de les coses que més em va agradar de veure va ser que la sèrie havia estat molt ben traçada. Després de tres temporades, no havia calgut tocar gairabé gens la idea inicial. Els personatges continuen mantenint la seva personalitat només alterada per la maduresa del pas de tres anys rodatge. El caràcter d’en Gregory House és el mateix des del primer al darrer episodi emès. Un munt de detalls que només fan evident que els funaments d’aquesta sèrie ja van ser sòlids des del primer dia, i que per tant, no només van aconseguir superar el seu episodi pilot, sinó que de tan ben fets que estan aquests funaments, ningú sap del cert fins a quantes temporades hi construiran al damunt. Una bona idea, un bon projecte… i el pilot, un tràmit.

Avui dilluns hem viscut el nostre episodi a directe!cat. Malgrat saber que partíem d’una bona idea i que disposavem d’una bona base, ens calia passar el pilot. El nostre pilot. I el share ha estat més que òptim. Una mica més de 6.000 visites úniques han generat prop de 25.000 pàgines vistes. S’ha notat que la gent ha remenat bastant per tot arreu i han mirat al detall què els oferíem. Més de 200 ja s’han subscrit al nostre butlletí electrònic. L’enquesta ha superat els 1.000 vots i són diversos els articles que han sobrepassat les 200 lectures. No puc negar que ha estat un dia molt dur, però també ha estat un inici optimista. Sembla que la nostra proposta és bona i agrada.

Ara però, hem de quallar. Sabem que al segon dia segurament no tindrem tantes visites com al primer, ni el tercer en tindrem pas tantes com el segon. No és pas res de nou. Sol passar amb tots els nous projectes que es presenten a la xarxa. L’inici és un pic a l’alça amb una corba que devalla una mica fins a trobar el punt òptim de visites. A partir d’ací, només s’ha de saber quallar, i anar solidificant l’audiència per tal de fer-la anar creixent poc a poc. Demostrant dia a dia perquè som una proposta interessant. De la mateixa manera que ho fa el Dr House, hem de saber mantenir el caràcter amb què partia la idea inicial, i prolongar-la setmana a setmana.

Durant els propers dies, directe!cat incorporarà novetats, seccions, continguts i altres detalls que ens faran anar creixent poc a poc com a projecte. Ens agradaria que si avui heu tornat a entrar per saber què us oferiríem el segon dia, volem dir-vos que anirem endavant amb peu ferm i que serem punyents, reclamant amb energia els nostres drets com a membres d’una nació silenciada. Volem dir-vos ‘gràcies’, i que aquest episodi pilot ha estat un simple tràmit gràcies a vosaltres, que ens feu grans. Fins demà doncs… Us esperem!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut