Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

directe!cat: mig any

|

- Publicitat -

Doncs sí. Exactament avui, fa mig any que vam inciar aquest viatge anomenat directe!cat. Va ser un dilluns 16 d’abril. Me’n recordo perfectament. El primer dia tot van ser nervis, i algunes coses no van acabar de sortir tal i com volien. Però ara, mirant enrere, sóc capaç de veure que són bastantes les coses que deuen haver millorat en aquest petit diari digital, perquè tenim una audiència rellevant i estable. Són unes xifres que ni el més optimista de l’equip va presuposar que seríem capaços d’obtenir en el primer any.

Des del primer moment, ens hem mostrat com un diari amb una voluntat independentista totalment oberta. No ens n’amaguem, i ho fem saber clarament. És un fet que es pot palpar amb les notícies que publiquem, totes elles en clau catalana. De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, o fins i tot l’Alguer. Sempre hem fet l’esforç de no informar de successos ocorreguts a l’estat espanyol, si no haguessim cregut oportú de publicar un succès de les mateixes característiques ocorregut en terres italianes, canadenques o tailandeses. Volem treballar creient-nos que realment hi ha un poble, el català, que existeix i que té el seu propi marc de referència. Creiem que tenim, i volem tenir, una audiència que abans de tot vulgui saber què passa al seu país, Catalunya.

Publicitat

I la informació, és sempre acompanyada de les millors opinions. Opinions que surgeixen d’una cinquantena de blocaires, provinents de diversos sectors de la societat. De diferents edats i amb diferents maneres d’interpretar la realitat. Comptem amb cares més reconegudes i mediàtiques, de la mateixa manera que també procurem donar sortida a les cares joves. Creiem que la opinió ens ha de ser propera. Per aquest motiu pensem que el millor és que les opinions que publiquem, provinguin de gent realment propera a la societat.

Ara ens toca mirar cap endavant. De fet, sis mesos no són res avui en dia a Internet. A la xarxa, els projectes ja no fan aquelles grans inflades, que al cap de poc es venien per grans sumes, i que en molts casos acabava empobrint als seus compradors. Els projectes a Internet són avui una mica més estables que fa uns anys. Tenen el seu procès d’arrancada, i el seu procès de maduració. A nosaltres ara ens toca madurar.

El futur és incert, i per això hem preparat canvis al diari. Per evolucionar. Es veuran d’ací poc, quan tot estigui llest. De moment, només puc donar les gràcies al públic que ens llegeix cada dia, ja que -malgrat el tòpic-, sense ells no hi hauria diari… i a la vegada ens demostraria que ens equivoquem, i potser no hi ha una gent que pensi com nosaltres. Gràcies a ells i a tot l’equip que fa possible que aquest diari es publiqui cada dia. Ells també es mereixen la meva admiració.

D’ací sis mesos en tornem a parlar…

Publicitat

Opinió

Minut a Minut