Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Em sorprèn… o no… que el PP sigui el partit més votat

|

- Publicitat -

            Perquè té un expresident, Gabriel Cañellas, que va ser condemnat de prevaricació en el cas del túnel de Sóller, i l’altre expresident Aznar el va obligar a dimitir. Es va salvar de la presó per mor de la prescripció del delicte. Havia atorgat la feina a un amic i soci a canvi d’una doblerada, encara que fos per al partit o per a la Fundació Illes Balears.

            Perquè té un altre expresident, Cristòfol Soler, que va ser obligat a dimitir pel propi PP, per mor de la seva estimació a les arrels del seu poble, i que ara l’ha abandonat, perquè ha arribat a la conclusió que el que fins ara havia estat el seu partit, el PP, ha canviat, sota la batuta de José Ramón Bauzá, i que, enganant els seus votants, vol acabar amb la identitat, la llengua i la cultura del seu poble, o del poble que governa, a no ser que no es consideri d’aquí i prefereixi esser madrileny.

Publicitat

            Perquè té un tercer president de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que està tancat a la presó, Jaume Matas, condemnat pels tribunals de justícia, per corrupció i tràfic d’influències. Encara li queden uns quants judicis pendents, perquè sembla que no en va fer de bona. Aquest personatge va ser ministre del Govern de Madrid, i l’actual president de Govern de l’Estat, Mariano Rajoy, va dir que Jaume Matas era un model a seguir. Valent model per als votants!

            Perquè té el president actual, José Ramón Bauzá, que a més d’anar contra el seu poble, com hem especificat al paràgraf anterior, acusa els docents de començar aquest curs, 2014-2015, amb un dia de vaga, perquè no estimen els alumnes o no els volen bé, quan ell no ha volgut negociar res amb els comitès de vaga, i ha enviat els seus escuders a les reunions amb ordres de no negociar, sinó d’imposar. Això ho solen fer els que pertanyen al PP, que parlen molt de llibertat, quan ells no saben actuar d’altra manera que imposant-se.

            Perquè ha tengut quatre presidents, i llevat d’un, tots han actuat d’una manera o altra contra el seu poble i els seus votants. L’únic que era com calia i com deien al programa, el varen treure defora del Govern i ara ha abandonat la nau quan l’ha considerada com era feia temps, enemiga.

            Perquè el president del Govern, Mariano Rajoy, reuneix uns centenars o milers de persones del seu partit amb motiu de l’inici del curs polític, després de les vacances, i fa un míting perquè l’escoltin la majoria de persones possible. Allà diu que la crisi s’està acabant gràcies a les seves accions, i que l’any que ve en tornar-se a reunir estaran una mica millor. Tothom aplaudeix i riu satisfet. El que no diu ni ha dit el president Rajoy és que totes aquelles persones que l’envolten i el coregen, no pateixen ni han patit la crisi. En canvi l’han patida i la pateixen molts dels seus votants.

            Perquè els governants actuals, que pertanyen al PP, estan retallant la major part dels drets dels treballadors, que havien costat molts d’anys aconseguir. Han robat els drets a molts dels seus votants.

            Perquè els governants actuals, que pertanyen al PP, han estat els únics que han fet perdre poder adquisitiu als jubilats, i els han deixat sense una sanitat adequada i que pogués aconseguir que la major durada de la vida, que ocasiona més malalties i necessitats de les persones velles, fos atesa millor. S’ha alentida, si no s’ha paralitzada la dedicació i l’atenció a la dependència.

            Perquè no han creat els llocs de feina necessaris, perquè molta gent pogués sortir de la misèria, i amb la seva reforma laboral han aconseguit que els treballs siguin cada dia més precaris i poc duradors, i que els sous vagin baixant cada dia més, en el mateix període en què els milionaris no s’aturen de créixer i d’augmentar els seus guanys.

            Perquè massa governants del PP no han tengut en compte per res la Llei, ho hem comprovat amb els expresidents citats al principi, però ara s’omplen la boca amb aquesta paraula, a l’hora d’impedir que els catalans del Principat puguin votar com volen decidir el seu futur. No saben ni volen saber que la veu del poble és anterior a qualsevol llei, i que la llei ha d’estar al servei del poble i no el poble al servei de la llei. És clar que tenim dret a decidir, però ens ho volen impedir, com en les pitjors èpoques de la dictadura.
           
            Les raons continuarien fins a l’infinit, malauradament. Per això no entenc… o sí… per què el PP és el partit més votat.   
            

Publicitat

Opinió

Minut a Minut