Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

A Gran Bretanya es pot decidir, a l’Estat espanyol, no

|

- Publicitat -

            A Gran Bretanya es pot actuar democràticament, es pot exercir la democràcia, perquè els escocesos poden elegir el seu futur, poden decidir si volen anar junts amb els britànics o sols, com a poble escocès que són. A l’Estat espanyol no es pot actuar democràticament, no es pot exercir la democràcia, perquè els catalans del Principat no poden elegir el seu futur, no els deixen decidir si volen anar junts amb els espanyols o sols, com a poble català que són. Els dirigents del Principat preparen totes les mesures legals per poder votar en una consulta, mentre els dirigents de l’Estat espanyol preparen tots els obstacles possibles per impedir l’exercici de la democràcia. La legalitat no democràtica espanyola lluita contra la legitimitat democràtica catalana. Durant els mesos darrers n’hem pogut veure i escoltar de tots els colors, però d’un perfil molt poc democràtic i molt dictatorial.

            Segons el Diari d’Andorra, la policia espanyola va pagar per aconseguir informació que perjudicàs el procés sobiranista. L’operatiu que cercava informació de diferents personalitats relacionades amb l’entorn independentista o pel dret a decidir, com l’expresident Jordi Pujol, feia més de dos anys que durava. Aquesta operació arribà a Suïssa. Sembla que aquest tipus d’actuació no va existir ni existeix en casos com el Gurtel o el Bárcenas.

Publicitat

            Segons informacions de la cadena SER, el cos dels mossos d’esquadra va reforçar la contravigilància entre els agents que escortaven el president Mas. Se sap que forma part de la guerra bruta de l’Estat espanyol detectar informació de la família o de la vida privada del president que pogués ser útil per destruir-lo, com a motor dels qui defensen l’exercici del dret a decidir el 9 de novembre. L’exercici de l’espionatge podia procedir de la policia espanyola, de la guàrdia civil o del CNI. Sembla que compten amb bons especialistes.

            Segons va publicar el diari El Mundo, el Tribunal Suprem va prohibir a la Generalitat la realització de campanyes institucionals que poguessin induir els catalans a anar a les urnes per a la consulta del 9 de novembre. Utilitzen tots els recursos possibles per impedir que el poble català pugui actuar democràticament.

            No només se cerquen les persones que tenen molt pes polític, sinó també tota casta de possibles votants independentistes, per actuar de manera que altres s’escalivin. Rafel Martín, un jove de Cadaqués, era al camp de futbol del Mestalla, a veure la final de la Copa del Rei i duia una estelada fermada al coll. A la mitja part del partit i mentre es feia el descans, va anar a orinar. Diversos policies espanyols que el devien haver vist abans, el varen agafar pel coll, el varen apallissar i li varen fer un ull de vellut, mentre li deien que era un català de merda. Posteriorment, el jove va posar una denúncia contra els policies i va dubtar que poguessin arribar a judici. La querella s’ha admès parcialment i segurament se celebrarà un judici de faltes contra els policies. Segur que no rebran el càstig que es mereixen.

            L’ajuntament de Dosrius, en mans del PSC, va obligar a fer retirar els cartells de l’ANC, que feien propaganda independentista, sota l’amenaça d’obrir al coordinador territorial de l’entitat un expedient administratiu i va desautoritzar un acte d’encesa d’espelmes en forma d’estelada que havia sol·licitat l’ANC de Dosrius. Tanmateix aquesta encesa d’espelmes es va dur a terme el 30 d’agost i es va promocionar gràcies a les xarxes socials, contra les quals no va poder fer res aquest ajuntament tan poc socialista i menys democràtic. L’Estat espanyol de cada dia s’assembla més a aquell que ens feien estudiar als llibres de la formació de l’esperit estatal dels anys 50 del segle passat. Tanmateix, en aquest món tan globalitzat, de cada dia serà més normal que els pobles puguin exercir el dret democràtic a decidir. Els antidemòcrates no ho podran impedir. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut