Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El poble ha reaccionat

|

- Publicitat -

 
            Esperava aquesta reacció del poble a les urnes? No l’esperava, encara que racionalment crec que hauria d’haver estat més gran. Sí, una reacció encara més grossa contra el govern prepotent que suportàvem. Si la reacció del poble els treu del poder, haurà estat una contestació com calia que havia de ser. Fa falta tenir molt poc enteniment per a no veure-ho. El comportament del govern contra el seu propi poble ha estat notable, encara que han aconseguit dissimular-ho davant molts dels seus incondicionals. No tots els territoris són com Campos o Santanyí, allà on sembla que facin meravelles i puguin governar amb majoria absoluta, facin el que facin, que no és gaire. I si quan han tengut el Consell i el Govern dels seus no han fet quasi res, què esperen fer ara si perden aquests dos pilars per a una governació a mida?
 
           No faré ni m’agrada fer prediccions. Només estic preparat per fer comparacions de casos idèntics o quasi. I no tenc cap referent per comparar el cas que tenim en aquest moment. Em fa gràcia, molta gràcia, escoltar tertulians que més o manco diuen que el que ha passat és que s’ha volgut fer un cop d’atenció al PP, però que no se l’ha volgut treure de les institucions, perquè encara se l’ha votat perquè guanyàs les eleccions, que ha estat un vot de càstig, però no per deixar-lo KO. Aquesta interpretació em sembla que no es pot fer ni a posteriori, una vegada coneguts els resultats, com si els votants fossin un sol cervell, una sola ment, que va repartint els vots als diferents llocs, segons cregui oportú. Aquí 100 vots més perquè tengui majoria i aquí 100 vots menys perquè no la tengui absoluta. El que pens és molt més senzill. Si ha perdut entre dos i tres milions de vots a l’Estat espanyol, és perquè aquestes persones no estan d’acord amb el seu govern ni hi tenen cap guany momentani. I els milions de persones que han continuat votant-lo ha estat perquè creuen que ho fan bé i que no n’hi ha cap altre que ho pugui fer millor, o perquè tenen guanys i prebendes si continuen els del PP en el poder. El que és mal de fer és que es puguin repartir canongies als milions necessaris per tenir majoria absoluta. I no es guanya el vot a totes parts repartint pícnics, fent sopars de porcella o organitzant excursions. No tothom pica, encara que n’hi hagi que ho facin.
 
             No és normal, però ho pot esser el fet que no es castigui un govern que ha volgut esborrar els nostres senyals d’identitat, començant per eliminar la llengua; no és normal, però es veu que ha tengut molt d’èxit, el fet que ens hagin inculcat els valors materials per sobre dels espirituals. Per a mi, els valors espirituals no tenen res a veure amb cap tipus de religió, sinó que tenen a veure amb el nostre interior, amb el nostre pensament, amb les nostres emocions, amb els nostres sentiments, amb el nostre esperit. I aquests ens els han volgut esborrar, i han posat per damunt els valors materials, la tinença de molts de doblers, molts de béns, molt de luxe per totes parts, i això ens havia fet perdre de vista cap a on anaven els nostres governants, que amb els nostres vots aconseguien els béns materials només per a ells, i els aconseguien de manera legal o contra la Llei, però amb els nostres vots. Que això era així ho han descobert uns quants milions de persones que volen deixar de donar suport a aquesta gent que es creia que era l’amo o la madona de tot el que és nostre, dels nostres béns materials i dels espirituals. Quan la majoria del poble ha reaccionat, ha preparat el terreny perquè els regidors i diputats elegits completin la tasca començada i posin cadascú on li correspon. I els que han volgut eliminar-nos com a poble han de quedar sense ni una gota de poder, com ja està passant a diversos presidents que no es mereixen ni que escrigui el seu nom. Aquesta és la tasca encomanada als que poden, si volen i si tenen seny, obtenir el poder.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut