Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Es va explicant el comportament dictatorial de José Ramón Bauzá

|

- Publicitat -

 
            Que els partits que tenen possibilitats econòmiques compten amb algun cervellet pensant o alguna comissió que envia les consegüents consignes als dirigents de totes les delegacions és un fet prou sabut. Si el partit és d’àmbit estatal, aquestes solen arribar de la capital; i a la metròpoli, si el partit té doble comptabilitat o està en el poder, és probable que pugui subvencionar alguna fundació, des d’on es mouran els fils pertinents per a fer actuar les teresetes corresponents. Crec que va quedant ben aclarit , per tant, que el comportament de José Ramón Bauzá i del seu partit, el PP, a les Illes Balears, no va fer res més que moure’s cap a on la fundació del partit va manar, ja que es demostra que la manera d’actuar de l’expresident d’aquesta comunitat és idèntica a la del president del Govern. Abans de continuar se m’ocorre pensar que no li fa falta cap assessor al Senat, ja que les teresetes es mouen segons desitgen els seus amos.

            Aquesta fundació que no pot ser altra que la d’Aznar, la FAES, i que pagam tots, ja que és la més subvencionada per part del Govern Central, té posada tota la seva artilleria contra el Principat de Catalunya i contra tots els territoris que es reivindiquin com a catalans o tenguin alguna cosa en comú, com és el cas, entre d’altres de la llengua catalana. Els míssils sempre solen anar dirigits contra el Principat, però també es noten les seves directrius a Aragó, Illes Balears, País Valencià… Els dirigents són els encarregats de dur endavant la missió encomanada pel PP i dirigida per la Fundació i com a òrgan executiu principal, tenen el Tribunal Constitucional, que ha tombat múltiples decrets i lleis que s’havien elaborat al Parlament o a la Generalitat de Catalunya. El fet més greu va ser quan varen esquarterar i llançar a les escombraries gran part de l’Estatut, aprovat per més de dues terceres parts del Parlament català i aprovat quasi per unanimitat en un referèndum pel poble. Varen passar per damunt totes les normes democràtiques del sentit comú. Són els responsables que centenars de milers de catalans es fessin independentistes.

Publicitat

            Aquí, a les Illes Balears, vàrem patir en carn pròpia l’execució d’aquesta normativa “faesiana”, executada per José Ramón Bauzá i el seu Govern. En primer lloc, s’havia d’eliminar la llengua catalana, i la va llevar de l’Administració amb un Decret, ordenat i beneït des de Madrid; l’havia d’eliminar de l’escola i es va inventar el TIL, preparat i beneït des de la capital de l’Estat, amb l’excusa que feia trilingüisme i millorava l’anglès, quan l’escola no estava preparada per dur a terme aquesta tasca, ho he explicat manta vegades; com que la societat civil i el professorat varen posar en marxa la defensa de la llengua catalana i varen crear el símbol del llaç quadribarrat, que indicava aquesta lluita per defensar l’eina més important de qualsevol poble civilitzat com és la paraula, José Ramón, empès i assessorat pel seu partit a Madrid, va fer la Llei de símbols, que prohibia posar qualsevol llaç o bandera quadribarrada a les façanes dels centres escolars, que era el lloc on se solien col·locar. Totes aquestes accions li han costat perdre les eleccions autonòmiques, però no n’aprenen.

            Si aquesta gent del PP hagués acceptat fer el referèndum al Principat sobre el dret a decidir, i hagués actuat com cal en els pressupostos per al 2016, amb aquella comunitat autònoma, és possible que haguessin  guanyat el referèndum, però aconsellats per una guarda de persones aznarianes, que no solen pensar massa democràticament, i que només tenen com a nord la repressió, s’han dedicat a prendre mesures contràries als dirigents catalans, a amenaçar-los i a assegurar que impediran de totes les maneres possibles, la independència, encara que un 80 % hi voti a favor, han arribat a dir. I cada dia ha anat augmentant el nombre de persones independentistes davant tanta intransigència i intolerància, i davant tant d’autoritarisme que frega els manaments dictatorials, encara que ells per prevenir aquest pensament anomenen dictadors els polítics catalans que es troben comandant el procés.

            Ara ha quedat demostrat, quan elaboren un decret exprés per autoritzar el seu braç judicial, el TC, que pugui inhabilitar qualsevol càrrec polític o funcionarial que desobeeixi qualsevol llei, preparant la repressió contra el que decideixi democràticament el poble. Si això no és dictadura, és que el món s’ha girat a l’inrevés. Aquesta decisió haurà estat fonamental perquè si hi havia alguns catalans que estaven indecisos sobre el seu vot, crec que ara els haurà quedat ben clar, tan clar com queden explicades les raons del comportament dictatorial de l’expresident Bauzá.
   
             

Publicitat

Opinió

Minut a Minut