Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

En qüestions d’educació no ens han deixat pensar massa

|

- Publicitat -

             El títol d’aquest escrit és una primera resposta a un article calumniós del catedràtic Gregorio Delgado del Río, Atrévete a pensar, publicat al diari Última Hora, el dimecres 21 d’octubre. El catedràtic i doctor en Dret Canònic manifesta clarament la seva ideologia quan escriu, des d’un pensament clarament equivocat i sense contrastar, gran part del seu article. El mateix que ell diu, ho he hagut de llegir o sentir a diverses persones que repeteixen la mateixa cançoneta equivocada, però maliciosa, que supòs que té alguna pretensió no gaire exemplar. Des de la meva llarga experiència a la docència com a mestre, després d’haver treballat i dirigit una de les primeres escoles públiques que va fer ensenyament en català a Palma i de continuar estant al dia de tot el que passa a l’educació, li vull fer uns quants aclariments:

            El Sr. Delgado del Río escriu: “Como ya se sabía, la ‘nueva política’ ha impuesto, de antemano, dos ejes básicos de la renovación de la escuela: la inmersión lingüística y la absoluta ideologización, de izquierda y nacionalista.”  Mentida! El Govern actual l’únic que ha fet fins ara és començar a escoltar els representants del professorat i la resta de la comunitat educativa, i ha procurat acabar amb el caos que havia organitzat el Govern de José Ramón Bauzá, que s’havia posat la major part de la comunitat educativa en contra, després de prendre mesures que no tenien res a veure amb l’educació. El Govern no ha mogut cap peça per la immersió lingüística, fet que no té res a veure amb el que escriu. A més, he explicat moltes vegades, que la immersió lingüística és un recurs per acollir alumnes d’altres llocs que no coneixen la llengua catalana. Si es refereix a l’ensenyament en llengua catalana, les escoles continuen fent el que feien i el que han fet durant quasi 40 anys, en què ha governat més la dreta que l’esquerra. Han retirat el decret del TIL, que ja havia anul·lat el Tribunal Superior de Justícia, i han anul·lat un decret de símbols, que retallava la llibertat d’expressió, com demostra el fet que, una vegada anul·lat, no hi ha cap problema. Ideologització, d’esquerra i nacionalista? El professorat no fa més que reflectir la societat en què es troba, hi ha professors que ideològicament pertanyen a la dreta i uns altres a l’esquerra. Si realment passàs el que diuen persones com el catedràtic i adoctrinassin, quedaria demostrat que hi ha hagut i hi ha més dreta que esquerra.

Publicitat

            El catedràtic també diu: “No puede negarse que quienes marcan el paso en la escuela en Mallorca son esa inmensa mayoría de profesores nacionalistas. Esto es una evidencia. Han impuesto y siguen imponiendo (con la complacencia e impulso de la izquierda nacionalista que nos gobierna) su dictadura pedagógica, cuyos resultados nos sitúan -año tras año- en el pelotón de los torpes.” Mentida! Si són nacionalistes o no la majoria de professors, no ho sé, perquè no m’ho han dit, ni tampoc crec que ho sàpiga el Sr. Del Río, encara que ho afirmi. Quina dictadura pedagògica han imposat? La mateixa que ha fet que hi hagi tant de fracàs a l’Estat espanyol. S’ha explicat manta vegades el fracàs escolar i social a les Illes Balears i també s’ha explicat molt bé per què teníem tant d’abandonament escolar, i que la política dels governs de cada moment respecte de la indústria turística i de la construcció en temps de vaques grasses n’havien estat totalment responsables.

            En el darrer paràgraf, afirma “…resulta que la escuela –que debiera ser un ámbito de estricta neutralidad- se utiliza por esa parte del profesorado nacionalista para adoctrinar en el peor de los sentidos.” Mentida infame! En què es basa per fer aquestes afirmacions impròpies d’una persona formada i  dedicada en part a l’ensenyament? En què s’adoctrina? Com es fa per adoctrinar? Quina és la societat adoctrinada que coneix el catedràtic? Vaig fer feina una quarta part de la meva vida activa a una escola que feia ensenyament en català, el CP Rafal Vell. Es pot demanar als alumnes d’aquell temps i als d’ara a veure si varen ser o són adoctrinats. Els alumnes d’aquell període ara deuen tenir de 25 a 45 anys i ocupen llocs de feina a tots els àmbits socials o estan aturats. Vaig assistir a les escoles d’estiu dels anys 80, i mai vaig veure que hi hagués cap curs que es dedicàs a ensenyar a adoctrinar. Per què s’inventen ara aquestes barbaritats? La primera quarta part de la meva vida activa la vaig passar a un centre religiós, i aquí sí vaig veure adoctrinament.

            Així que quan ens hem atrevit a pensar hi ha hagut persones com el catedràtic que han intentat impedir-ho. És estrany, però la legió de nacionalistes esquerranosos adoctrinadors no ha ni respirat, després de més de 10 dies que fa que es va publicar aquest article. És molt rar, això, tants com n’hi ha, ja hauria d’haver rebut més d’una dotzena de respostes. On són els adoctrinadors?     

Publicitat

Opinió

Minut a Minut