Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

El Ministeri de Col·locació i Seguretat Social contra els treballadors autònoms

|

- Publicitat -

             Tots els governs de diferents colors polítics que hi ha hagut durant aquest període, mal anomenat democràtic, s’han cansat de dir que governaven perquè els treballadors estiguessin ben tractats, que tenguessin feina i que la tenguessin en les millors condicions possibles. El resultat ha estat tenir l’atur més gran d’Europa i del món. Ha arribat a haver-hi un atur de més de cinc milions de persones, i ara supera en escreix els quatre milions d’aturats. Una manera de baixar aquest atur era la de potenciar els treballadors autònoms, i també, tant els governs del PSOE com els del PP, han enviat als quatre vents, a través dels mitjans de comunicació, proclames en què afirmaven que havien posat les millors condicions perquè els treballadors autònoms es poguessin reproduir i multiplicar-se. Tot era mentida! Una mentida podrida! Especialment el PP i la seva reforma laboral que no ha fet més que crear llocs de treball indigents, llocs de treball que no serveixen per treure la gent de la misèria. I els treballadors autònoms, com són tractats pel Govern actual? D’una manera totalment miserable.

            Si un treballador autònom vol poder treballar durant el mes que transcorre ha d’estar d’alta, i si durant el mes no sorgeix cap treball a fer, a final de mes ha de pagar a la Seguretat Social. D’on ha de treure els doblers, si ja ha hagut de demanar préstecs per poder viure? Fins i tot hi ha asseguradores de cotxes que t’asseguren que no hauràs de pagar el rebut si et trobes a l’atur. Per què no poden fer això aquests governs que diuen que tant miren per als treballadors? Per què enganyen la gent de la manera desvergonyida que ho fan? Si no tens doblers i no pagues, no et preocupis, et cercaran i et trobaran i t’ho voldran cobrar amb interessos, recàrrecs, despeses, de tal manera que si algun dia aconsegueixes treure un poc el cap, et tornaran ofegar perquè et cobraran els deutes doblats perquè et quedis ofegat definitivament. Què té a veure un pobre treballador autònom que no aconsegueix trobar feina amb una persona que ha guanyat milions i ha enganyat a Hisenda o a la Seguretat Social? Vos contaré un fet que és totalment generalitzable. Un fet que demostra que el Govern no governa per als treballadors, sinó per als potentats; diuen que governa per a unes 400 famílies poderoses, i sembla que deu ser així.

Publicitat

            Un treballador autònom que sobreviu a força de passar-les magres i que no té ni un euro al compte del banc on té domiciliat el pagament de la Seguretat Social, sempre espera els darrers dies del mes per fer l’ingrés amb els seus doblers o amb préstecs. El dia de pagament és el darrer dia de cada mes, el dia 30 o el dia 31. El mes d’octubre té 31 dies i el dia 30 d’enguany era en divendres, i el dia 31, en dissabte. Ha estat un mes d’aquells que el nostre treballador autònom ha hagut de demanar un  préstec per poder pagar. Com que sabia que el 31 no era un dia hàbil, perquè era en dissabte, va fer l’ingrés un dia abans del venciment, el divendres, dia 30. El dia 2 de novembre se’n va adonar que el banc no havia pagat, que hi havia els doblers encara. Va anar al banc i va preguntar i allà li varen dir que havien retornat el rebut, perquè resulta que la Seguretat Social va presentar el rebut el divendres, dia 30, però a les 0 hores i un minut, i com que no hi havia fons, ja que aquests es varen posar durant el matí del mateix dia, el banc automàticament no va acceptar el rebut. Està clar, no? El treballador autònom va dipositar els doblers un dia abans del venciment, però així com està preparat tot en aquesta societat, el rebut no es va pagar. Al dia següent, va anar a la Seguretat Social a veure com estava la situació. Ell podia presentar proves, certificats que tot havia ocorregut així, però allà es va trobar que en lloc d’haver de pagar els 264 euros i escaig, ara n’havia de pagar més de 317. Li havien posat un recàrrec del 20%, més de 52 euros més. No varen voler escoltar raons. Així és com està manat pels governants. Quan es parla malament dels bancs que han posat clàusules terra a les hipoteques, que suposaven un 3, 4 o 5%, resulta que ells poden imposar a un treballador autònom que havia ingressat els doblers 24 hores abans del venciment un 20%. I això és legal? Estan vertaderament destruint la classe treballadora, la volen deixar en la misèria. És horrible i terrible. És desesperant! 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut