Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

L’Estat espanyol comença a existir cinc segles després dels reis catòlics

|

- Publicitat -

            Les persones que assistien a l’escola fa 30, 40 o 50 anys, i malauradament, podria ser que encara les que hi assisteixen ara, rebien i reben una informació històrica totalment falsa i tergiversada. Informació errònia dirigida des de les esferes de la dictadura, avui ho seria, o ho és, des d’una falsa democràcia. Podreu conèixer les persones que continuen desinformant, precisament pel que expliquen i que quedarà denunciat en aquest escrit, que és susceptible de comprovació. Vos informaré del que deia l’Enciclopèdia Álvarez, llibre amb què varen estudiar la majoria de persones que vivien a l’Estat espanyol fins al final de la dècada dels 60 del segle passat. Què s’ensenyava a moltes persones, que després han transmès aquesta informació a la família, als mitjans de comunicació, al cinema i per tot? Una de les parts del llibre era la “Historia de España”. Ja es parlava de les races prehistòriques de Espanya. Els Neandertal i els Cromagnon ja havien viscut a Espanya, i es dividia la història d’Espanya en quatre períodes: edat antiga, mitjana, moderna i contemporània. Durant unes 150 pàgines, fins que arribaven les “Ciencias de la Naturaleza” es repetia per totes parts que el territori al qual es referia havia estat Espanya des que l’home era home. Si a això hi afegies quasi 130 pàgines d’una altra part del llibre que era “Geografía”, on s’estudiaven el límits, la situació, els rius, els caps, els golfs, les muntanyes, el clima, la producció… d’Espanya, quedava clar el nom d’on vivien els que aprenien aquell llibre, encara que aquella informació no fos veritat.

            Estic justificant els que encara s’equivoquen en el concepte que tenen de l’Estat espanyol? No estic justificant ningú, però sí que aquest fet és un camp abonat, perquè polítics i gent interessada hi facin el seu agost. Descendents d’aquesta gent mal informada o gent amb mala bava i interessos ocults van comentant de manera grossera els escrits que intenten posar un poc de claror davant tants niguls analfabetitzadors que es varen escampar i que es continuen estenent per diaris, ràdios i televisions, que estan interessats a mantenir la major part de població possible en un estat d’ignorància.

Publicitat

            Per això pens que és molt important donar a conèixer una persona ben informada, que sense viure a la nostra nació, té clar quan i com s’ha format l’Estat espanyol. És un home que diu que la unió d’Espanya, referint-se al que es va repetint que va passar durant el regnat dels reis catòlics, és una tremenda falsedat històrica. És l’escriptor i historiador José Luis Corral (aragonès de Daroca, professor titular d’història medieval a la Universitat de Zaragoza. Ha escrit més de vint novel·les històriques i més de deu llibres científics d’història medieval. Ha fet divulgació històrica a través dels mitjans de comunicació i el 2015 va ser elegit “aragonès de l’any”).

            Feta la presentació del professor Corral, nosaltres, com a aprenents (si estam interessats a aprendre), anem a veure què ens diu. Afirma que durant el segle XVI no existia l’Estat espanyol i a una entrevista a EFE pronuncia la frase següent:  “España solo existe como nación desde el punto de vista político y jurídico desde 1978”. També i referint-se al nom del territori a l’edat mitjana, explica: “Antes podía llamarse España, pero era otra cosa: el imperio de los Austrias o el reino de los Borbones, donde también estaban América, Filipinas o el norte de África”, agrega Corral, quien precisa que la unión forjada en tiempos de los Reyes Católicos fue “dinástica” y “no política”.
 
            Quan es presenten unes eleccions generals, i encara existeixen partits que es neguen a voler conèixer la realitat de la llengua i de la història d’un poble com el de les Illes Balears, és necessari que les persones que encara continuen amb una informació semblant a la de l’enciclopèdia Álvarez, coneguin quins són els partits que els desinformen, com a mínim bona part dels seus dirigents, el Partit Popular i Ciudadanos. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut