Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Miscel·lània interrogativa catalana

|

- Publicitat -

             ¿Per què uns quants milers de persones independentistes varen esperar tot el dia que es proclamàs la república catalana al Parlament, sense un sol avalot, envoltats d'estelades i de crits d'independència, però d'una manera totalment pacífica, i el vespre varen sortir un centenar de persones defensores de la “unidad de España” i vestits amb la bandera espanyola i en 30 minuts varen sembrar de violència tot el terreny que varen trepitjar, varen rompre vidres, varen pegar a unes quantes persones i varen voler interrompre les emissions d'una ràdio en català? Per què la violència sempre es troba al mateix costat?

             Per què la monarquia espanyola vol imposar les seves lleis a la república catalana, la qual també té les seves pròpies lleis? Per què pensa la monarquia espanyola que pot destituir el Govern del Principat, si aquest ha estat elegit a partir d'unes eleccions democràtiques? Són legítimes unes lleis que no respecten els drets humans? ¿Saben les dones, que solen esser majoria absoluta a les piràmides de població, que no serien considerades aptes per a votar a les eleccions si no s'hagués passat per damunt les lleis que prohibien aquest dret imposat per una minoria de la població que tenia més poder? I d'això no fa tant de temps, això passava a les padrines.

Publicitat

             ¿Sabeu que les persones, la ideologia de les quals les posa al costat de la violència, han dotat de significat la paraula adoctrinar en el sentit de convertir en independentistes les persones adoctrinades o en el sentit d'abandonar la seva llengua per usar-ne una altra que els adoctrinadors han recomanat? Sabeu també que aquestes persones són capaces d'insultar els i les docents acusant-los d'adoctrinadors i de ser unes males influències per als seus fills i familiars més joves? Com així aquestes persones tenen aquesta curtor de mires si són incapaces d'analitzar el seu voltant i veure què es el que passa a la societat? Com així són incapaces de percebre que si els adoctrinadors solen esser gent d'esquerres,  totes les enquestes d'opinió solen fer guanyadores les dretes? Com així en les enquestes d'ús que es fan a les nacions que tenen dues llengües, sempre té avantatge el castellà? És que els adoctrinadors han fet avorrir les llengües pròpies subordinades i les han fetes substituir per la dominant, l'espanyola? Amb tants d'adoctrinadors com hi ha, com així no guanya l'esquerra i els catalanistes allà on n'hi ha?

             Hi ha pobles on sembla que tothom vota el PP, ja que quasi sempre guanya sense patir, llavors què hem de pensar? Que els adoctrinadors han adoctrinat en aquest sentit? Saben que si els mestres i els professors tenguessin aquesta potestat d'adoctrinar, adoctrinarien en lloc d'ensenyar les assignatures, i tothom trauria excel·lent? Com és possible que persones amb una intel·ligència com cal pensin que és possible adoctrinar en el sentit de rentar el cervell, així com fan els professionals de totes les religions o sectes?

              Si vos heu entretengut a escoltar les intervencions al Congrés i al Parlament català, qui són els que expliquen les seves intencions i indiquen els seus objectius d'una manera planera i democràtica i qui són els que es dediquen a imposar les seves idees i a amenaçar?
Vos n'heu adonat de qui són els que parlen de fractura de la societat, no deuen ser aquests que en parlen els qui desitgen l'existència d'aquesta fragmentació? Heu observat que sembla que si la fractura social no existís, aquests la provocarien per tal de tenir raó?

              Per què ha d'existir la fractura social quan es declara la independència i abans no havia d'existir? No són les mateixes persones les que viuen en el mateix lloc? Teniu interès a saber qui són els adoctrinadors? Doncs pensau en qui són els poderosos, en qui són els que dominen els mitjans econòmics i els de comunicació, en qui són els que han tractat el procés dels catalans del Principat cap al seu futur com a ciutadans. Quines eren les ràdios i les cadenes de televisió que tractaven el tema des d'un punt de vista objectiu i en què es limitaven a parlar del que veien. Vos en vàreu adonar com hi havia locutors que s'alegraven quan s'amenaçava el poble català i que s'enfadaven quan veien que aquest poble podria aconseguir el que desitjava?

           El Govern espanyol ja no té poder a la república catalana, la seva Constitució ja no arriba més enllà de l'Ebre. Qui seran els que s'alegraran i empenyeran el Govern a usar la força contra el poble català del Principat? Mirau qui són i coneixereu els adoctrinadors. Només són adoctrinats els que desitgen ser-ho o els que estan obligats a ser-ho per mantenir la menjadora.   

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut