Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Manipula que alguna cosa queda

|

- Publicitat -

             Els manipuladors (adoctrinadors) creuen que queda molta cosa. D'aquí que fins i tot s'omplin la boca d'acusar l'escola d'adoctrinar. Fins i tot aquells partits que han promocionat els mitjans i que no saben fer res més que manipular, es dediquen a recopilar papers i proves, diran ells, per demostrar que hi ha adoctrinament. Aquests rucs no saben que el que han de fer és presentar quina és la doctrina que fan servir els mestres i publicar-la, perquè tots la puguem conèixer. Que hi ha molts independentistes? Es l'escola que amb la seva doctrina els ha fabricat. Que hi ha molta gent que defensa la seva llengua, la catalana? És l'escola que amb la seva doctrina els ha adoctrinat. Mig en broma hi podria afegir. Que hi ha molts d'imbècils? És l'escola que amb la seva doctrina els ha imbecil·litzat. Si a Espanya hi ha una majoria de persones que voten PP. Llavors per què no investiguen l'escola a veure si els ha adoctrinat? De la missa no en coneixen ni el començament. Són experts en manipulació. És suficient escoltar-los o llegir el que diuen als mitjans de comunicació. Són exemples de llibre. No saben pronunciar dues frases seguides sense manipular. Aquesta manipulació també la utilitzen gran part dels periodistes que publiquen els seus escrits en diaris i revistes.

              Hem pogut llegir a El Periódico i a altra premsa escrita: “El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha dirigit aquest dimecres una carta a la militància des de la presó d'Estremera (Madrid) en què apunta a la seva número dos, Marta Rovira, com a possible pròxima presidenta de la Generalitat...” Titulars d'aquesta mena i escrits que anunciaven el mateix  varen aparèixer també a altres diaris. No sé amb quina intenció, a no ser que fos en el sentit de voler dir que Oriol Junqueras acceptava l'article 155 i ja no es considerava vicepresident del Govern del Principat de Catalunya, ni a Puigdemont, com a president a l'exili. Tot això els mitjans ho varen escriure després de llegir una carta que Junqueras havia enviat als seus afiliats i simpatitzants. Analitzem la carta per comprovar la manipulació periodística.

Publicitat

             En un dels paràgrafs de la carta, Junqueras escriu “Poques persones com la Marta Rovira, la nostra Secretària General, van remar tant i desbrossar tant el camí. Fem-li confiança sempre, s’ho ha guanyat com ningú. Sempre empenyent, resolent dificultats i superant tota mena d’obstacles; sense ella no hauria estat possible. I ho dic des de la Presó d’Estremera, amb serenitat i temps per pensar. No és fàcil ser a la Presó, amb tot el que implica. La llunyania i la reclusió són difícils de gestionar. Ara bé, Esquerra Republicana no em fa patir perquè no podria estar en millors mans. Va sent hora que en aquest país una dona sigui al capdavant, una dona que mai no es rendeix, amb una determinació i un convenciment inigualables, assenyada i audaç alhora, tossuda i obstinada però també dialogant i pactista. Tots al seu costat, no la deixem mai sola. República té nom de dona.”  Però a un altre paràgraf hi podem llegir aquest altre fragment: “I cal dir alt i clar que, en aquestes eleccions, el nostre candidat també és el President legítim, Carles Puigdemont, i el conjunt del Govern, tots i cadascun dels conselleres, tant els que són a Brussel·les com els que som a la presó.” Queda clar, no? Queda clar que continua sentint-se vicepresident i que reconeix que pensa que el Govern és legítim i per tant, empresonat o exiliat, existeix. Però què devia dir el primer fragment que ha permès als mitjans fer la manipulació. És molt senzill. A quasi tota la carta fa referència al seu partit, ERC (Esquerra republicana de Catalunya). Junqueras diu que el seu partit, Esquerra Republicana, no el fa patir, i després diu que ja és hora que en aquest país una dona sigui al capdavant. Clar, com que ell és a la presó, és ben hora que una dona, en aquest país, sigui al capdavant del partit. Al capdavant del partit i no de la Generalitat. Més endavant diu que el president legítim és Carles Puigdemont, amb els seus consellers empresonats o a l'exili. Per tant, no hi ha cap baixada de calçons. No reconeix que tot hagi estat una farsa. Sinó que tot continua igual i que en algun moment s'haurà de recuperar el Govern legítim per tornar governar la barca. Per què tant d'interès en els partits unionistes i a tota la tropa d'aliats en els mitjans espanyols de demostrar que han posat la pota sobre els independentistes  i que aquests estan esporuguits i penedits? Per què llavors no volen reconèixer que havien amenaçat amb una violència superior, que va fer que el Govern legítim agafàs les seves precaucions, tant a l'hora de declarar davant un jutge, com a l'hora de no esperar que trucassin a la porta, de matinada? És convenient estar molt atent al que es publica i a les declaracions que es fan, ja que les consignes són que han de fer interpretacions esbiaixades i que els convenguin. El que obliden és que el poble català és un poble adult i molt mal de torçar, com el tronc d'un bon ullastre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut