Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Quins són els espanyols que odien tot el que faci olor a català

|

- Publicitat -

  Quins són els espanyols que odien tot el que faci olor a català?

Només he escoltat part del discurs de Quin Torra per esser investit president. Ja sé que n'hi haurà que diran que era un discurs previsible per a una persona triada pel president Carles Puigdemont. Jo no he volgut escoltar els discursos de l'oposició, perquè he pensat que eren previsibles i que serien semblants als que es varen fer el dia de la investidura de Puigdemont. Ja he dit altres vegades, que, tanmateix, parlen un altre llenguatge i no ens entenem. De totes maneres i a través del llenguatge verbal ja han indicat per on anirien els tirs. Quan el diputat Quim Torra, assegurava que ara que s'hauria acabat el 155, canviarien les coses, des dels seients dels “Ce essa” asseguraven gestualment que no, que el 155 no s'hauria acabat. Per tant, se suposava que es tornaria a posar en marxa tota la força repressiva, la força judicial i la policíaca i n'hi hauria que, o partien cap a l'exili o acabarien a la presó, que és allà on els vol veure el jutge Llarena, sense remei.

Publicitat

També he assistit a una discussió pel facebook que m'ha fet pensar, tot el que passa em fa pensar, però això no vol dir que pensi bé. La discussió era la típica d'algú que afirmava una cosa semblant i no igual a aquesta: tots els espanyols odien els catalans, i sortien molts espanyols a dir que aquesta afirmació era falsa. Jo pensava que tenien raó, dir tots els espanyols és una animalada, segur que n'hi ha molts que no tenen res en contra dels catalans ni han estat adoctrinats pels polítics, ni pels mitjans de comunicació, ni pels professors i mestres espanyols. Encara que a continuació pensava que n'hi havia molts que sí que odiaven tot el que fes olor a català. Així com el que digui que això ho fan tots els espanyols, no ho pot demostrar. Jo, que dic que són molts els que tenen aquest problema, sí que ho intentaré demostrar.

Enric Millo, delegat del govern espanyol, ha dit que l'alta inspecció de l'Estat està analitzant més de 130 casos que podrien afectar uns 500 professors dels centres educatius catalans. Ho ha afirmat en una entrevista a Ràdio 4 i ha assegurat que segons es conclogui podran tenir conseqüències administratives. Es tracta de fer por i que s'ensenyi d'acord amb la formació de l'esperit nacional, únic i indivisible. Si l'Estat espanyol fos un estat democràtic, també s'investigarien els milers de casos, que fomenten l'odi contra Catalunya. Basta mirar el twitter i el facebook per comprovar-ho, o els comentaris que s'escriuen a articles que tracten el tema del procés.

Mireia Cortès d'ERC ha intentat prometre el càrrec de senadora en català, el president del Senat espanyol, Pio García Escudero (PP) li ho ha impedit per quatre vegades, això era un pecat massa greu, quan ella estava disposada a fer-ho en català i en castellà, i des de la bancada del PP s'ha fet befa de la senadora, que s'atrevia a parlar en una llengua, que només mereix ser parlada a casa i quan només hi ha els familiars més propers.  Cortès ha promès per imperatiu legal i ha dit que treballaria ‘per la llibertat dels presos polítics i pel retorn dels exiliats fins a la consolidació de la República Catalana’. Els senadors del PP li han cridat i l'han increpada des dels seus escons. No es poden investigar aquests fets per delicte d'odi?

El Govern espanyol ha encarregat 12.000 medalles policíaques de la creu amb el distintiu blau i 500 més amb el distintiu vermell, són creus al mèrit policíal que s'utilitzen per condecorar agents i comandaments de la policia per la feina feta. Com que són més del doble de les que es varen comprar l'any passat, es creu, encara que el Govern no ho ha confirmat, que seran per condecorar els agents que varen ser enviats a Catalunya per reprimir el referèndum. Això vol dir, que si fos així, es premia els que varen ser capaços d'atonyinar una població indefensa. Es veu que el cost que té aquesta operació és alt, però no té cap problema per als governants. Les medalles costen quasi 300.000 euros, però moltes tenen associada una pensió vitalícia. Uns fets que haurien d'esser investigats pels perjudicis que varen ocasionar, i per l'odi que varen crear, es premia. 

Santiago Espot va ser investigat i condemnat, després de ser acusat d'haver liderat la monumental xiulada a l'himne espanyol, al principi del partit de la final de la Copa del Rei de 2015. Va ser condemnat amb una multa de 7.200 euros, i va haver d'escoltar dels membres de la justícia espanyola que havia convertit tots els que havien xiulat en incívics i mal educats, que xiular l'himne era un fet reprovable i abjecte, és a dir, totalment menyspreable. Ara ha estat absolt i s'ha reconegut que xiular l'himne és un acte que entra dins la llibertat d'expressió. Ara ho han descobert en aquest cas.  Però el TC ha reafirmat la sentència al raper Valtonyc i aquests dies el fan entrar a la presó, condemnat, per un acte que un dia que no hauria d'esser massa llunyà també serà considerat llibertat d'expressió, cosa que ja consideram moltes persones. No es perseguirà mai tots aquests que adoctrinen des dels mitjans i fan que molta gent odiï els catalans, com vaig poder sentir l'altre dia dins un bar, una persona que quan parlaven d'algú molt dolent, d'un que havia comès un assassinat, aquesta persona deia en veu alta: sí, como Puidemón, i repetia: este es como puidemón. Sembla que si un dia tenim els “Ce essa” al comandament, aquest aspecte augmentarà exponencialment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut