Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La catalanofòbia fa que el cap dels “Ce essa” vulgui un sistema més repressor

|

- Publicitat -

             S'ha obert la veda. Abans ja tothom caçava en els vedats sense cap problema, però ara, el 131è president de la Generalitat de Catalunya, amb els seus articles furibunds contra els espanyols, ha permès que tots els contraris agafin tota casta d'armes, amb permís o no, ja que saben que als d'una part se'ls tolera tot i als de l'altra, sempre se'ls mostra el camí d'Estremera. A aquests que s'aprofiten dels avantatges que els atorga la seva llei, a les novel·les de l'oest que llegia quan encara era infant, se'ls denominava avantatgistes, i als que intentaven robar bancs, diligències, cavalls o bous dels ranxos existents, se'ls deia, bandits, bandolers i facinerosos, sempre hi havia una tercera casta de persones que. sense tenir massa en compte la justícia que volien exercir els xèrif com si sempre l'encertassin, la seva vida depenia de la rapidesa amb què fossin capaços de treure el colt de la funda i de la punteria que tenguessin. Després d'haver-se disparat no sonaven els sons de cap ambulància, perquè no n'hi havia, encara que n'hi havia que tenien sort i abans d'acabar en una caixa de fusta o al cementeri, ho feien en alguna casa on hi havia qualcú disposat a intentar curar la persona ferida, mortalment o no.

             Vos puc ben assegurar que no sé perquè m'han vengut aquests records d'infància (algun saberut hi trobarà la relació), però ben segur que no ha estat per fer cap sermó ni per cercar cap comparança amb l'actualitat. Només vull explicar, que hagi escrit el que hagi escrit el Molt Honorable Sr.Torra, jo continuaré fent els meus articles de denúncia, sense pensar que hi podrà haver persones molestes que vulguin comentar que no tenim dret a denunciar res, si no ho feim amb el president. Cadascú sap fins on és capaç d'arribar. 

Publicitat

             Doncs, l'editor del diari online, directe.cat, i Indirecte. cat, Joan Puig (recordau-lo juntament amb en Jaume Sastre i altres circulant per la piscina il·legal de Pedro J. Ramírez, mentre eren atacats pels guardaespatlles del periodista), un dia de la setmana passada va anar a declarar a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. L'havien cridat perquè explicàs, per què havia admès publicitat del referèndum de l'1 d'octubre. El jutge el va rebre com un xèrif del segle XVIII o XIX de la manera següent: ¡Quítese el lazo amarillo! A tal ordre, el Sr. Puig va respondre en català que no se'l llevava. El jutge va insistir fins a tres vegades, i li va dir que se'n podia anar, que no declararia, i que li podia caure una multa d'entre 200 a 5.000 euros, tot i afegint-hi: “Aténgase a las consecuencias”. Sense comentaris, ho podeu comentar vosaltres. Havia d'haver cregut, com ho fèiem nosaltres els que vivírem els anys 40 i 50 del segle passat?

             Ja em direu si el que vos contaré a continuació traspassa els límits de la catalanofòbia o no. L'Associació Pro Guàrdia Civil en una piulada a Twitter ha comparat la situació d'infants jueus que varen patir l'Holocaust nazi, amb els fills dels agents del cos que viuen actualment a Catalunya. Ho han fet en una carta adreçada a UNICEF, on han manifestat la persecució que tenen a les escoles i instituts, i la poca ajuda de l'Estat en la repressió dels causants, quan no han estat capaços de presentar cap prova que demostri les seves acusacions, que sembla que són més manifestades per mor de la catalanofòbia que per mor de la realitat.

             El líder dels “Ce essa”, Sr. Rivera, després de reunir-se amb el president Rajoy ha manifestat que no estava d'acord amb posar pegats foradats segons com reaccioni el Govern català, que és el que vol fer Rajoy, sinó que ell, agafaria la iniciativa, eixamplaria ja l'aplicació del 155 i l'enduriria. Vol un control més efectiu dels comptes de la Generalitat, que podria convertir-se en un augment de les retallades, que ja han estat més que suficients. Vol un control major sobre els mossos d'esquadra, ja que diu que són una força de seguretat de l'Estat, quan han actuat contra l'Estat. Clar, ell dirà que l'1 d'octubre, quan altres pensam que varen actuar amb coneixement i no contra la població civil com les altres forces. Però clar, aquesta com ja sabem és una discussió ideològica i no té remei. El president de l'agrupació taronja va exigir un major control de TV3 i de Catalunya Ràdio, perquè deixin d'esser mitjans propagandistes del separatisme. Es veu que després d'esser espectador de televisions i ràdios de la caverna, qualsevol mitjà que pretengui esser objectiu, li sembla contrari, quan la cadena i la ràdio citades, han obtingut distincions per la qualitat de la seva informació i per la seva objectivitat. A veure quan serà capaç de treure un sol exemple de propagandistes del separatisme. A no ser que digui que són fidels al llenguatge i a la llengua acadèmica, la que diu presos polítics als que ho són i exiliats als que ho són també. En definitiva, sembla que és massa jove i que no viu al segle XXI, per tenir tant d'interès a convertir-se en Torquemada, o és que veu un filó de vots per obtenir? Actua com un catalanofòbic assedegat de vots.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut