Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Després de la moció de censura, ni optimisme ni pessimisme, sinó tot el contrari

|

- Publicitat -

El president Rajoy ja no dorm a la Moncloa. Diuen que hi torna a haver president socialista. Sembla que del sintagma, el nom és cert, però l'adjectiu és molt dubtós. Té els dies comptats el nou president? Es deixarà fer la traveta pel nacionalisme espanyol? O ell posarà el peu per fer més força amb els altres nacionalistes? La caverna mediàtica el vigila. La caverna vol saber què ha promès als amics d'ETA. També vetlen per saber què ha promès als independentistes. La democràcia no ressuscita ni podrà ressuscitar mentre no es reconegui el dret a decidir de qualsevol dels pobles i de les nacions que formen l'Estat espanyol. El socialisme tampoc no serà, mentre no torni a ser fidel als principis fundacionals. Per tant, a part dels fidels al PP, hi podrà haver optimistes i pessimistes amb els canvis esdevinguts.

A part de la moció de censura i del nomenament del nou Govern català, la vida ha anat transcorrent amb les misèries conegudes i habituals: Aquesta setmana passada més de 3.000 alumnes aragonesos han assistit durant l'horari escolar a diferents actuacions de la policia nacional, una d'aquestes actuacions era la que fan com a antidisturbis, amb el mateix equipament i uniformes amb què varen apallissar els votants catalans el dia 1 d'octubre de l'any passat. No sé si he d'anar al diccionari o si no em servirà per saber si això és adoctrinament. I vosaltres, què hi dieu?

Publicitat

Una altra de les coses que ha passat en temps de Rajoy, i aquí vull citar que el fet que contaré l'he llegit al diari online Directe.cat, ja que no ho he comprovat als hipermercats corresponents que hi ha a Mallorca. Es veu que els responsables del departament de Product Management de l'empresa Carrefour, hem de pensar que tot mirant el campionat de futbol mundial i sense tenir en compte per res la situació entre Catalunya i Espanya, han preparat cistelles que denominen “¡A por ellos!”, una cistella composta per productes alimentaris, però amb indumentària nacionalista espanyola, bandera espanyola, capa i gorra. Es veu que no han tengut en compte, o sí, que el títol de les cistelles és la manera com s'acomiadaven a certes parts del territori espanyol dels policies i de la guàrdia civil que després estomacarien els votants pacífics catalans. Aquesta poca vista farà que moltes persones no vagin a comprar a l'esmentat hipermercat.

Sense cap tipus de seguretat, però fent visible notícies que circulen per Internet, vos puc assegurar que he pogut llegir la notícia sobre el fet que Vox, el partit que actua com a ultradretà, el partit que duu a judici qualsevol fet que realitzen els independentistes del Procés, partit que ha de tenir molts de diners per pagar tants d'advocats com necessiten per posar plets; doncs el que es diu a la xarxa és que qui paga els advocats és “La Caixa”, o el que queda de “La Caixa”.

Que governi el PSOE i no els “Ce essa”, que tendrien possibilitats sembla si hi hagués eleccions, o com a mínim això pensen ells, crec que és una bona notícia, ja que els mal anomenats “ciudadanos” (ja que no crec que ho siguin massa), actuen de manera quasi violenta, fent massa escarafalls, quan alguna cosa no els va al seu gust, com va ser el cas de Carrizosa, que no va consentir que hi hagués un llaç groc, que no veia, a una cadira del Govern català al Parlament i el va llevar de males maneres i no va obeir el president que li ordenava  que el tornàs a col·locar al mateix lloc, cosa que no va fer igual que un al·lot mal criat.

De totes maneres, el PSC (el PSOE català) vol actuar de manera més equilibrada, però en el fons no són tan diferents. Montserrat Badia, alcaldessa del PSC a Castellbell ha decidit prohibir els llacets grocs, les pancartes independentistes i les banderes espanyoles, així ha volgut demostrar la seva neutralitat i una manera equilibrada d'actuar. No ha tengut en compte que si Carrizosa va atacar la llibertat d'expressió al Parlament, la Sra. Badia l'ataca a Castellbell. No sé si per mor dels cristalls de les meves ulleres, per la meva ideologia o per què, però sempre he pensat que els independentistes actuaven de manera pacífica i els unionistes ho feien de manera més violenta. Em va desagradar l'actuació contra les creus grogues plantades a les platges i llevades de manera violenta. Quan se'ls va ocórrer als unionistes fer una plantada de banderes espanyoles o tovalloles que eren la mateixa bandera, no vaig veure cap tipus d'actuació violenta dels independentistes. I això és el que hauria d'haver passat: platges plantades de creus grogues i altres de banderes espanyoles, així hi hagués guanyat una de les més grans llibertats: la d'expressió.

Del resultat de la moció de censura, només els actes ens diran si podem ser optimistes o pessimistes, encara que n'hi ha que ja han decidit què volen ser quan siguin grans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut