Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Terrorisme i nacionalisme

|

- Publicitat -

 
          Malauradament la banda terrorista d’ETA ha actuat a Mallorca. Ha volgut fer una demostració de força. Quan semblava que les Illes estaven blindades contra atacs terroristes, per allò que era fàcil tancar totes les sortides, posen dues bombes adossades i assassinen dos guàrdies civils. Quan les autoritats deien que treballaven amb dues hipòtesis (ben senzilles): que els terroristes se n’haguessin anat de Mallorca o que no se n’haguessin anat i fossin encara per aquí; quan es creia que no hi havia hagut conseqüències en el món turístic, que s’havien anul•lat dues dotzenes d’estades i que tot havia arribat a la normalitat (menys la desgràcia ocorreguda a les famílies dels guàrdies civils morts); quan es creia que si la hipòtesi era que havien quedat per aquí, estarien ben amagats per por a no ser trobats, van i posen quatre bombes de baixa potència a banys de restaurants i al centre comercial existent davall la plaça Major (també és possible que aquestes bombes fossin col•locades amb temporitzador abans de les que causaren víctimes). Les darreres explosions no causen cap ferit, i molt pocs danys materials, però mouen un desplegament impressionant de forces de seguretat i fan moure centenars i centenars de persones, especialment de la platja de Can Pere Antoni. Fan reunir un gabinet de crisi i que tots els diaris europeus parlin de terror a Mallorca. Aquesta vegada sí que hi pot haver moltes més anul•lacions. Encara que es dirà una i una altra vegada que no.

          I això era el que devien voler els terroristes. Fan una segona actuació (aparentment) en el temps molt senzilla que té uns efectes com a de bolla de neu impressionants. Se segueixen manejant les dues hipòtesis: han sortit de l’illa o segueixen per aquí. Mentre tot això passa és quan sorgeixen la malvolença de grups radicals no integrats com “Círculo Balear” que intenten vincular nacionalistes radicals de les Illes amb ETA. Aquests radicals serien els que donarien suport i alguna infraestructura als etarres, i, d’aquí vendrien les dificultats de trobar-los. Aquestes organitzacions de caire colonitzador volen aconseguir demonitzar el nacionalisme, i intenten associar-lo amb el terrorisme, almenys a les ments de les persones amb poca preparació i formació política. Aquesta feina l’han feta durant bastants d’anys els partits en el govern de l’Estat. Tant el PP com el PSOE han tengut molt d’interès a llevar el poder als partits nacionalistes, que els anul•laven (especialment al PP) al Principat i a Euskadi.
         
          Però el que és més horrible és que el president del “Círculo Balear”, Jorge Campos, indicava el següent: “que la juventud de los integrantes de las minorías nacionalistas, que quieren separarnos de nuestra España democrática y constitucional, demuestra que es de capital importancia una reforma educativa en profundidad que no permita el actual adoctrinamiento nacionalista de los escolares”. Això és el mateix que se sentia a les tertúlies de ràdios i televisions amb tertulians propers o totalment identificats o amb el carnet del PP, que donaven la culpa de tot plegat a les “ikastoles”, a les escoles del País Basc. Com és possible tanta ignorància? Com és possible tanta mala bava? Com és possible tanta infàmia? Com és possible que aquests passin per ser llumeneres espanyoles? No saben que avui en dia, part les escoles i de les ikastoles ni tan sols són capaces d’aconseguir la disciplina necessària perquè es puguin desenvolupar totes les classes d’una manera normal? Com volen o s’atreveixen a insinuar que és possible adoctrinar de manera sectària, quan la principal condició per a l’adoctrinament és una fèrria disciplina? I si fos així, seria molt fàcil, solucionar-ho tot. Seria suficient detenir tots els docents proetarres i tancar-los a la presó, i problema resolt. 
 
          Per què es dediquen a enverinar el cervell dels televidents o dels radiooients que els escolten? No saben que amb aquesta actuació ells es converteixen en culpables de la situació actual? No saben que sempre que s’ha volgut formar una joventut d’una manera determinada, per exemple, les joventuts hitlerianes, se’ls ha tengut interns durant una sèrie d’anys i sotmesos a educació espartana, tant pel que fa a preparació com pel que fa a ideologia? No saben ni volen saber que hi ha milers de persones a Euskadi que tenen parents tancats a la presó o persones que han mort en allò que ells diuen lluita per defensar el seu país, i que, a més, un dels llocs ideals per formar activistes avui en dia és a la família? No saben ni volen saber que tots els nacionalismes, si el que pretenen és defensar i donar un valor altíssim al fet nacional i a la nació, tenen la necessitat d’existir? El que no es pot defensar és un nacionalisme excloent, com l’espanyol, que amaga la seva identitat i la seva existència, condemnant tots els altres, per por que no creixin massa. Gràcies a aquest nacionalisme excloent creix i creixerà de cada dia més l’independentisme.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut