Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

No és només estupidesa

|

- Publicitat -

           És possible que li siguin concedits doctorats honoris causa, és possible que el convidin a fer dissertacions (ja podeu suposar de quin nivell) a universitats nord-americanes, és probable que li demanin que escrigui llibres (segurament té uns quants assalariats que els hi escriuen), per aprofitar l’oportunitat que li brinden les masses de seguidors compradors. És ben segur que el trobareu signant aquests mateixos llibres a qualsevol magatzem del “Corte Inglés”, i encara pot ocórrer que trobeu qualque parent vostre que fa cua per comprar-los, però tot això no significa que l’expresident espanyol no sigui curt d’enteniment, per tant, més d’un podrà asseverar que va passejant la seva estupidesa per tot el món i la bolla, però no és només estupidesa, és qualque cosa més.

          Aquell que en temps de Jordi Pujol va dir que xerrava català en la intimitat (ja he explicat més d’una vegada que el que havia volgut dir era que el català només s’havia de parlar en la intimitat, com en temps de Franco, vaja…) ara davant l’aprovació de la Llei d’educació catalana, assegura que aquesta decisió (l’aprovació de la Llei) és filla del sectarisme i del fanatisme, que amb la Llei es conculquen els drets de les famílies i que no és possible que qualsevol país toleri que no es faci un ensenyament adequat de la seva llengua, aquí, l’espanyol. Això senzillament és un resum del que va dir Aznar amb ira continguda a un campus FAES. 

Publicitat

          A partir d’ara només intentaré demostrar que aquestes paraules no tan sols són fruit de l’estupidesa humana, sinó d’alguna cosa més. Aznar no va ser un bon president, Aznar va dur Espanya a la guerra, Aznar va posar els fonaments de la crisi actual (és per això que serà més difícil sortir-se’n aquí que a altres bandes), Aznar no és cap messies, per pensar-se que té dret a enfrontar-se i tractar de fanàtics i sectaris els diputats i diputades del Parlament de la Generalitat. La Llei va ser votada per 106 diputats enfront de 29 que ho varen fer en contra (i no tots pels motius aznarians). Quan han tengut aquestes majories les lleis del Sr. Aznar en el Parlament espanyol? Creis que és possible dir sense ser estúpid i qualque cosa més que els parlamentaris catalans votats pel poble de Catalunya són sectaris i fanàtics?

          Diu que es conculquen els drets de les famílies, perquè existeixen, ara sí, vertaders fanàtics que declaren que el seu fill no ha après castellà, quan ningú no podrà provar que en acabar l’escolarització obligatòria als 16 anys no es domini més la llengua castellana que la catalana. Que no s’expressin correctament i facin faltes d’ortografia és el que passa a qualsevol comunitat monolingüe castellana. Quan es refereix a la impossibilitat que un país no ensenyi en la seva llengua, també és una prova d’estupidesa o de qualque cosa més. Ja hem demostrat que la llengua castellana s’ensenya correctament, com cal, i el concepte de país no el té gens assimilat. El país dels catalans és Catalunya, i, per tant, és en aquesta llengua que s’ha d’ensenyar. Només s’ensenya la llengua castellana perquè pertany a l’Estat i és un mandat constitucional i com que els resultats són bons, el fet que un expresident de l’Estat espanyol menyspreï d’aquesta manera el poble català, només pot ser per altres qüestions i no és només la d’obtenir vots per al seu partit, sinó per mantenir l’odi contra el poble català, per por que aquest poble que ha estat capaç de sostenir i mantenir altres comunitats, s’independitzi i perquè és nacionalista espanyol excloent, que significa que no n’existeix d’altre i per això parla miserablement dels altres nacionalismes. Ara ja podem anar a cercar la seva signatura i el seu ensenyament en uns llibres plens de mentides i falsedats estúpides.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut