Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Un altre atac del PP contra les lleis vigents

|

- Publicitat -

                  Els votants del PP ja deuen saber que des que aquest partit va guanyar les eleccions i governa no ha fet res per resoldre la crisi. Si ha fet alguna cosa, ha estat crear perspectives d’augment de l’atur i de més concursos de creditors amb el tancament de la ràdio i la televisió de Mallorca. No fa res més que anar desfent com una troca moltes de les realitzacions encertades i acceptades pels ciutadans i per les ciutadanes com el carril bici de les avingudes o la no circulació de cotxes pel carrer Blanquerna. Vol anul·lar la tasca feta durant més de trenta anys a les escoles amb la normalització del català, tot per un poc més d’una dotzena de denúncies de gent que odia el poble de les Illes; es disposen a anul·lar el requisit del català als futurs funcionaris, creant un greuge comparatiu amb els que ja han aprovat les oposicions i amb els que l’han estudiat durant tota la seva vida. Tenim suficients i excel·lents professionals per a resoldre els nostres problemes i els que vulguin venir de l’exterior o d’altres comunitats autònomes han de saber que no han de fer res més que conèixer la llengua pròpia d’aquí, la llengua catalana. Volen reduir el català a relíquia i a mèrit. Però quin mèrit té estudiar obligatòriament una llengua que després no t’exigiran a l’hora de fer feina? Demanau-ho als genocides, etnocides i lingüicides del PP. Ells tenen la resposta. Ells saben per què volen exterminar una llengua, una cultura i un poble. Els qui no saben que els volen anorrear són els qui els voten.
            Per si tot això fos poc, a més d’eliminar els dinamitzadors culturals, ara volen eliminar els ajuts a la premsa escrita íntegrament en català. Els ha estat suficient un correu electrònic per informar als responsables d’aquestes publicacions, que s’havien acollit a un BOIB del 22 de març per a sol·licitar l’ajuda, quan ja tenien la proposta de resolució d’adjudicació per a enguany publicada. Apunten, disparen i volen ferir mortalment la llengua catalana i no tenen cap escrúpol, ni cap mirament si van en contra de les lleis vigents. Sembla que ens ensenyen a no complir-les a nosaltres. Ens volen estimular a fer-ho?
            D’una manera general, l’article 27 de la Llei de Normalització Lingüística obliga el Govern de les Illes Balears a promoure el coneixement i desenvolupament de la llengua catalana en tots els mitjans de comunicació social i d’una manera particular i concreta, l’article 32 de la mateixa Llei diu: 1. “Els poders públics de la Comunitat Autònoma donaran suport econòmic als mitjans de comunicació que emprin la llengua catalana de forma habitual”. Aquest Govern fa tot el contrari. Es nega a pagar el que s’havia previst i el que ja s’ha gastat. Això senzillament és un robatori, una indignitat i un atac frontal contra el poble de les Illes Balears. És una vergonya que tenguin tantes persones còmplices. Al mateix article, apartat 2, podem llegir: “Les mesures de suport econòmic i material que adopti el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per fomentar els mitjans de comunicació que emprin la llengua pròpia de les Illes Balears s’han d’aplicar amb criteris objectius i sense discriminacions, dins les previsions pressupostàries.” A les previsions pressupostàries constava aquest pagament que s’ha anat fent aquests darrers anys. Per a exterminar la llengua catalana no dubten ni un moment d’anar en contra de les lleis existents. Crec que volen incitar-nos a nosaltres a fer el mateix. A dedicar els nostres imposts a salvar aquestes publicacions, la ràdio, la televisió, els dinamitzadors, etc., i a negar-los a ells per mals administradors i il·legals que seran capaços de subvencionar premsa en espanyol, si defensa la “unidad de destino en lo universal”.
 
       (Article publicat a dbalears.cat, el 19 d’agost de 2011)                                                        

Publicitat

Opinió

Minut a Minut