Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Govern del PP prepara una Llei colonial, etnocida, antiestatutària i anticonstitucional

|

- Publicitat -

  
            Segons l’Avantprojecte presentat, el Govern, que gaudeix de majoria absoluta al Parlament, pretén aprovar una Llei que suposa la destrucció de la llengua catalana a les Illes Balears, l’exterminació de la població catalanoparlant (la seva desaparició) i el triomf definitiu de la conquesta iniciada el 1715, quan Felip V (primer Borbó) es va erigir en rei d’aquesta terra, per dret de conquesta. El Govern del PP, dirigit des de Madrid, encapçalat per persones que no tenen massa a veure amb el poble de les Illes Balears, i seguits per una cohort de gent cega d’aquí, que, sense tenir-ne ni idea es fan còmplices d’aquells que ens volen fer desaparèixer com a poble i no tenen altre paper que aixecar la mà o pitjar el botó en votar, és a dir, actuar com a col·laboracionistes.
 
            Si fan desaparèixer la llengua catalana, tot substituint-la per l’espanyola, arrasen a més de la llengua, tota la cultura que aquesta impulsa, al mateix temps que fan desaparèixer tot un poble. Això és el que suposa l’etnocidi i les persones que promouen aquest etnocidi actuen a un poble que no és el seu, al qual tracten com una colònia. Això crec que queda clar, però jo volia demostrar, encara que cap jutge espanyol em vulgui donar la raó, que aquesta Llei que preparen va contra l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears (que és el territori on governen els lingüicides), que aquí actua com si fos la nostra Constitució. D’aquí que en el títol hagi escrit que és antiestatutària i anticonstictucional. Per demostrar-ho, vos transcriuré l’article 4 de l’Estatut després de la darrera reforma i el 14.3, que serviran com a capçalera de la continuació de la meva argumentació:
 
Article 4
 
La llengua pròpia
 
1. La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tindrà, juntament amb la castellana, el caràcter d’idioma oficial.
 
2. Tots tenen el dret de conèixer-la i d’usar-la, i ningú no podrà ser discriminat per causa de l’idioma.
 
3. Les institucions de les Illes Balears garantiran l’ús normal i oficial dels dos idiomes, prendran les mesures necessàries per assegurar-ne el coneixement i crearan les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears.
 
Article 14. 3.Els ciutadans de les Illes Balears tindran dret a dirigir-se a l’Administració de la Comunitat Autònoma en qualsevol de les seves dues llengües oficials i a rebre resposta en la mateixa llengua utilitzada.
 
            El fet que la llengua catalana tingui caràcter d’idioma oficial fa que els treballadors de l’Administració autonòmica tinguin obligació de conèixer la llengua, que a més d’oficial, és la pròpia, és a dir, requereix que sigui requisit. Això passa a la resta de comunitats autònomes de l’Estat espanyol i a tot el món no colonitzat.
 
            Si tots tenim el dret d’usar-la i no se’ns pot discriminar per causa de l’idioma, això implica que els funcionaris públics d’aquesta Comunitat la dominin, és a dir, que hagi estat un requisit per a aconseguir la feina corresponent.
 
            Garantir l’ús normal i oficial dels dos idiomes i arribar a la igualtat plena de les dues llengües, requereix que s’exigeixi com a requisit a les persones que aspirin a treballar a qualsevol lloc de l’Administració.
 
            Perquè els ciutadans tinguin dret a dirigir-se a l’Administració en qualsevol de les dues llengües i hi obtinguin resposta en la mateixa llengua utilitzada, és elemental i molt fàcil de deduir que els funcionaris de l’Administració han de conèixer i dominar la llengua catalana, per tant, han d’haver demostrat el seu coneixement, superant el requisit.
 
            No es pot col·locar una persona que conegui el català a la finestreta i després conculcar els drets d’altres funcionaris, a les reunions internes. A aquestes reunions, els funcionaris són ciutadans que tenen els mateixos drets que emanen de l’Estatut d’autonomia, i és antiestatutari, dur un director o el que sigui devers IB3 i que obligui a parlar l’espanyol, perquè ell no coneix la llengua catalana.
 
            El darrer argument, per veure si desperten els ciutadans del PP d’aquest país, que actuen com si estiguessin hipnotitzats, consisteix a afirmar que no es pot posar en desavantatge els ciutadans de les Illes que s’han passat tota la seva vida estudiant la llengua catalana, perquè després qualsevol persona que no conegui la llengua, els prengui el lloc de feina. Els ciutadans parlamentaris del PP haurien de pensar en els seus fills i filles, en els seus parents i parentes, en els seus amics i amigues i en els ciutadans i ciutadanes. Si s’aprova aquesta Llei s’ataca i desafia el poble de les Illes Balears. Aquest poble haurà de respondre.  
  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut