Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Jubilats en vaga de fam per la llengua

|

- Publicitat -

 
 
            La política lingüicida del PP a les Illes Balears provoca moltes conseqüències, que eren impensables abans que el PP tornàs a agafar les regnes del poder. Ja he anat enumerant moltes de les agressions i repressions que ha sofert el català, en anteriors articles, des que José Ramón Bauzá va obtenir la presidència del Govern, per la majoria absoluta que li va concedir l’electorat. Aquest Govern s’ha cregut que li han atorgat carta blanca per dur endavant un genocidi d’una població mil·lenària, quan no han obtingut ni 3 de cada 10 electors possibles. Amb aquest esquifit 30% de vots a favor, volen liquidar la política lingüística que el seu mateix partit va posar en marxa després de les primeres eleccions democràtiques.
 
            Ahir, dia 29 de febrer de 2012, a les 20 hores, el mestre jubilat Jaume Bonet, pertanyent a Jubilats per Mallorca, es va posar en vaga de fam a causa del lingüicidi que ha posat en marxa el Govern del PP. Avui, 1 de març, dia desgraciat per a aquesta Comunitat Autònoma, ja que n’hi ha que celebren el “día de la provincia”, en una roda de premsa, el president de Jubilats per Mallorca ha explicat que havien de ser tres els qui havien de fer la vaga de fam, però que un no estava en condicions de fer-la per prescripció mèdica i l’altre s’estava preparant per a fer-la, també amb recomanacions d’un equip mèdic que està disposat a assessorar-los. A la roda de premsa han afirmat que els objectius d’aquesta vaga eren els d’aconseguir que els seus arguments arribin a molta de gent i que alguns dels parlamentaris i membres del PP que no estan satisfets amb aquest atac sistemàtic del Govern contra la llengua, que es puguin replantejar el seu vot a la Llei de funció pública, aquesta Llei que ha de permetre que el català no serveixi per a res i que deixi de ser llengua oficial, ja que l’eliminen com a requisit per a accedir a la funció pública.
 
            Algú pot pensar que és oficial una llengua que no s’exigeix als funcionaris públics? El Govern del PP sembla que té carta blanca per a eliminar d’una sola tacada l’Estatut d’Autonomia i tota quanta llei intentava retornar el català al lloc que li corresponia, abans d’haver sofert les prohibicions i repressions que ha hagut de patir durant quasi tres-cents anys. El Govern del PP se sent amb forces per anar contra la Llei, deu creure que els que han d’atorgar-la són dels seus i decidiran el que desitgin. Algú creu que una llengua que no és necessària podrà tenir moltes més generacions de vida? Això és el que vol fer el Govern del PP, vol esborrar la personalitat del poble mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterer, amb quasi 800 anys d’existència, poble que troba les seves arrels al Principat de Catalunya i que supera el milenar d’anys de parlar la llengua catalana, pròpia i comuna. Ens volen fer desaparèixer com a poble, ja que ens volen robar la identitat amb tota casta de mesures polítiques que només es poden dur a terme des d’una dictadura, dictadura d’uns quants o d’un trenta per cent, tant se val!
 
            Mentre això passava, hem sabut que el conseller d’Administracions Públiques, Simó Gornés (PP), diu que els catalanistes protesten perquè els han tancat el negoci. Ho ha dit amb aquestes paraules: “El que hem fet ha estat tancar melons de determinats col·lectius, que tenien xibius muntats i negocis, i això ha creat un ànim de resistència i conflicte.” No vos sembla que és tenir molt poca vergonya dir que els que protesten és perquè els han tancat el negoci, quan moltes protestes ciutadanes han estat totalment espontànies, fetes per persones joves i adultes, normals i corrents, que són conscients del mal que els volen fer. Quin negoci tenen els Jubilats per Mallorca (associació a la qual tinc l’orgull de pertànyer)? Quina desgràcia haver de pensar sempre en aquell refrany ben nostre que “Només parla de merda qui en va ben untat!”. De quin partit eren o són els polítics que desfilen pels jutjats, imputats pels seus negocis amb els doblers de tots?
 
            Tenim una persona que s’ha posat en vaga de fam indefinida, per veure si pot aconseguir aturar aquest lingüicidi. A aquesta s’hi poden unir les altres dues quan tinguin el permís oportú i les que vulguin adherir-s’hi, o solidaritzar-s’hi, de manera individual o col·lectiva. Els qui vulguin posar-se en contacte amb elles, o acompanyar-les durant aquests durs dies que han de venir, ho poden fer al casal de Can Alcover, a Palma, casa on va néixer el poeta, assagista i polític Joan Alcover, persona que tenia clar quin era el seu poble i quina era la seva llengua, al segon pis o posar-se en contacte amb ells amb el telèfon 971 72 94 46, o enviar els seus ànims i opinions al facebook, on hi trobareu els Jubilats per Mallorca. Es tracta de seguir defensant els nostres drets lingüístics i aconseguir que el Govern del PP deixi de voler destruir la llengua catalana. Que no ho oblidi mai, CiU, això que pretén fer el partit amb el que ells pacten sovint.        

Publicitat

Opinió

Minut a Minut