Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El segon CAMÍ CONTRA MENTIDES enllaça uns altres pobles de Mallorca

|

- Publicitat -

 
            El 21 de setembre ha començat el segon CAMÍ CONTRA MENTIDES a Manacor on hi ha hagut una xeremiada i la primera roda de premsa. Aquesta segona caminada la continua organitzant Jubilats per Mallorca, amb la col·laboració de l’OCB, de l’STEI Intersindical, del GOB, de Drets Humans, de la Fundació s’Olivar, d’antics Escoltes de Mallorca, d’ATTAC i d’alguna organització més, i té el mateix objectiu que la primera: conscienciar la població mallorquina de les mentides que diu el Govern, tant en la campanya electoral, com en l’acte de governar, i aquesta conscienciació  ha de servir perquè totes les persones defensin els drets socials, civils i culturals que tant havia costat d’aconseguir. Per això, els caminadors reparteixen fulls on s’expliquen les maneres que s’utilitzen per estafar el poble, fulls que han elaborat Jubilats per Mallorca, el GOB, l’STEI Intersindical, l’OCB, la Fundació s’Olivar, etc. Expliquen de manera oral el per què realitzen aquest sacrifici i ho fan al mig del carrer o en alguna plaça i també en actes organitzats a l’interior d’algun edifici per diferents persones de cada poble, especialment, de les delegacions de l’OCB.
 
            En aquest temps, en què al Principat li plouran tones de mentides elaborades des d’allà mateix i des d’Espanya, que intentaran minar i disminuir la voluntat d’independència d’un poble que s’ha cansat i ha dit basta al sotmetiment  i a i espoliació contínua d’un Estat que només desitja la Catalunya peninsular per explotar-la i colonitzar-la. Amb això vull dir, que també es podrien fer CAMINS CONTRA MENTIDES, si no fos que allà el camí és molt més curt, però no menys costós, ja que es troben a dues passes de la llibertat.
 
            Aquesta és la ruta que seguiran les 14 etapes del SEGON CAMÍ CONTRA MENTIDES:
 
21 de setembre: Manacor – Sant Llorenç – Artà
22 de setembre: Artà – Capdepera – Son Servera
23 de setembre: Son Servera – Cala Millor – Son Carrió – Porto Cristo
24 de setembre: Porto Cristo – Cales de  Mallorca – Porto Colom
25 de setembre: Porto Colom – S’Horta – Calonge – Cala d’Or – Porto Petro
26 de setembre: Porto Petro – S’Alqueria – Cas Concos – Santanyí
27 de setembre: Santanyí – Es Llombards – Ses Salines – Sa Colònia de Sant Jordi
28 de setembre: Sa Colònia de Sant Jordi – Ses Covetes – Sa Ràpita – S’Estanyol
29 de setembre:  Sa Ràpita – Campos
30 de setembre: Campos – Llucmajor
1 d’octubre: Llucmajor -Randa – Algaida – Sant Jordi
2 d’octubre: Sant Jordi – S’Aranjassa – Es Pil·larí – S’Arenal – Can Pastilla – Es Coll d’en Rebassa
3 d’octubre: Es Coll – Es Molinar – Cala Major – Sant Agustí
4 d’octubre: Sant Agustí – Gènova – Son Rapinya – Sa Vileta – Son Roca – La Real
 
            La participació al segon CAMÍ CONTRA MENTIDES es pot fer de moltes maneres: hi ha unes quantes persones que fan comptes caminar durant els 14 dies, unes altres caminaran uns quants dies, i n’hi ha d’altres que ho faran entre poble i poble o sortint-los a camí i arribar amb ells fins al poble de destinació d’aquell dia, uns altres ajudaran a repartir els documents que duen, cada dia hi haurà una persona que anirà amb un cotxe que durà les motxilles dels qui caminen, fruita, aigua i els papers que es reparteixen, altres organitzaran actes als diferents pobles perquè els Jubilats per Mallorca que caminen puguin explicar el per què realitzen aquesta difícil i sacrificada caminada. Encara n’hi ha que els hauran preparat l’estada al poble on es descansa a mitjan caminada, el lloc on passar la nit i dormir i, a vegades, n’hi ha que preparen dinar o sopar. Alguna altra es dedica a publicar les fotos per Internet, al facebook, al twiter si és possible i les envia als mitjans de comunicació i als socis de Jubilats per Mallorca. A part de solucionar les contingències que vagin sorgint.
 
            Algú voldrà saber contra quines mentides s’està fent aquesta acció tan costosa: en primer lloc, contra les mentides sobre la crisi econòmica i les greus conseqüències que té per a la classe mitjana i la treballadora. Estam segurs que les grans multinacionals i les financeres més poderoses de l’univers, juntament amb organismes com el Fons Monetari Internacional, l’Organització Mundial del Comerç, el Banc Mundial i el Banc de la UE, han creat aquesta crisi, perquè la doctrina neoliberal que defensen té com a objectiu enriquir les persones més riques i empobrir les que són més pobres o que amb gran esforç havien aconseguit una situació que les deixava viure tranquil·les. Pretenen minvar i eliminar els serveis públics i privatitzar, amb ànim de lucre, la majoria de serveis. Aquí s’ha mentit en les qüestions de llengua, quan es diu que es persegueix el castellà i que a l’escola no es pot parlar aquesta llengua, i utilitzen aquestes mentides per a fer desaparèixer, a poc a poc, el català. Menteixen quan diuen que per sortir de la crisi s’han de fer més hotels, i construir en les zones que estaven protegides, ja que d’hotels n’hi ha de més i la construcció ha estat un dels motors que ha impulsat la crisi, cosa que sabien que passaria. Menteixen quan ens amenacen a retallar els drets socials, com són els de la dependència o les pensions, i menteixen quan ens diuen que no els queda altra remei que rebaixar-nos el sou. Aquestes i moltes mentides més són les que han fet que Jubilats per Mallorca planificàs una sèrie d’accions, entre les quals es troba CAMINS CONTRA MENTIDES. Encara que aquest escrit expressa només la meva opinió, esper i esperam que hi col·laboreu!
 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut