Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Un ministre d’educació que ha perdut la xaveta

|

- Publicitat -

  
Diuen que el ministre Wert ha estat tertulià d’aquestes cadenes de televisió que fan tertúlies eternes, que no hi ha qui les aguanti, perquè gran part del temps es dediquen a malparlar i enverinar tot el que no els agrada, sense tenir ni idea del que diuen. Sempre es troben sense arguments o n’utilitzen alguns de dogmàtics i més aviat propis de països antidemocràtics. També s’assemblen a altres tertúlies que pareix que han posat mitja dotzena de bojos dins una gàbia i es posen a veure qui crida més. Viuen de criticar certes persones, que no han fet massa coses a la vida però que són conegudes per una gran massa de gent, a causa de la difusió que ells mateixos n’han fet. Doncs, aquest tertulià de pacotilla, ascendit a ministre,ha acusat l’escola catalana d’atiar l’independentisme.
 
Ara resultarà que el milió i mig de persones que es varen manifestar perquè el Principat es pugui convertir en un nou estat, és a dir, per la independència, és perquè quan anaven a escola els varen inocular el virus de l’independentisme. I per això, ara els voldran vacunar. Pens que és possible tenir un tertulià dels citats que digui aquesta barbaritat, però que la digui el ministre d’Educació esborrona. Continuant amb aquesta manera d’argumentar, esperam que doni les gràcies a l’escola espanyola per haver fet proselitisme del Partit Popular i haver aconseguit que tingui majoria absoluta al Congrés i al Senat i pugui governar. Serà aquest ministre el que haurà descobert que l’escola és la que influeix i modifica la societat i que no és aquesta la que influeix i modifica l’escola? Si l’escola tingués un poder tan gran, segur que no hi hauria cap problema de disciplina i tot l’alumnat acabaria sabent tant o més que el seu professorat.
 
Per què no és capaç de saber que fa deu anys, al Principat hi havia un 10% d’independentistes i a l’escola també, i que d’aquesta qüestió no se’n parlava a l’alumnat, i que han estat persones com ell que amb aquest discurs s’han convertit en fàbriques de fer independentistes? Que l’escola forma independentistes és la conclusió a què han arribat els savis de la FAES? Serà per això que es donen ordres als cadells del PP de les Illes perquè representin vídeos inventats on els fets que es mostren no tenen res a veure amb la realitat de les escoles? També els haurem de fer un bon agraïment si amb aquestes accions aconsegueixen atiar l’independentisme a les Illes Balears, que bona falta ens fa, encara que ja hagi nascut l’Assemblea Nacional Catalana de Mallorca.
 
Una altra de les ocurrències, que fan pensar en això de tenir algun pern o algun grampò fluix, del ministre és que assegura que subvencionarà escoles privades en castellà. Sembla una reacció com si al Principat i a les Illes no s’ensenyàs castellà suficient o aquesta llengua quedàs relegada i sense possibilitats de poder ser apresa a les escoles d’aquests indrets. Resulta que tant a un lloc com a l’altre, el castellà és la llengua que més se sap de les que s’ensenyen a l’escola i també s’ha demostrat que l’alumnat del Principat aprèn millor el castellà que altres alumnes d’escoles espanyoles el territori de les quals és monolingüe castellà. A part de si és legal fer o dur endavant la proposta del ministre, a part de si és il·legal la separació dels infants per qüestió de llengua, a part de totes aquestes qüestions, l’ensenyament del castellà està garantit i és la llengua majoritària d’ús de l’alumnat quan acaba l’ensenyament obligatori.
 
Davant tanta ignorància, davant tanta mala intenció com la que té el PP, sembla que a les Illes estan preparant el camí per a aquestes escoles en castellà, perquè aquí no serà necessari que s’estudiï el català, ja que l’han eliminat com a requisit per a accedir a llocs de feina a l’Administració i no serà necessari conèixer-lo, a no ser que el poble se n’adoni del mal que se li està fent i tregui fora del poder totes les persones que només tenen intenció de colonitzar-nos i foragitar els nostres trets identitaris, com són la cultura i la llengua. Esperem que s’equivoquin, i que les seves decisions tan terrorífiques i desastroses per al nostre poble, se’ls tornin en contra i creïn independentistes a cabassos com han fet al Principat.  
 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut