Edició 2121

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024
Edició 2121

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024

Contra la colonització acceptada i el lingüicidi, resistència!

|

- Publicitat -

 
Amb presses i sense pauses, una acció rere l’altra, els governants del PP actuen com si volguessin arrabassar tots els arbres d’un camp grandiós. Per a aconseguir-ho, lluiten, treballen, suen, i prenen decisions per a exterminar la llengua catalana. Si aconseguissin tallar tots els arbres d’aquell camp immens, haurien assolit el seu objectiu. Però aquí estam nosaltres per a continuar sembrant arbres, regar-los, entrecavar-los, cavar llobades quan calgui i adobar-los perquè donin bons fruits, perquè la llengua pròpia dels Països Catalans visqui indefinidament, com viuen totes les llengües del món que són parlades per les persones que defensen el patrimoni amb el qual han vingut al món: la família, la llengua, la cultura, la identitat i tots els valors adquirits com a llegat dels avantpassats.
 
El Consell Insular de Mallorca, presidit per Maria Salom, del PP, ha decidit que també llevarà el requisit del català a les persones que vulguin accedir a ser funcionaris d’aquest organisme. Això significa que tampoc no l’exigiran als qui ja ho són i encara necessitarien millorar-ne el seu coneixement. Com que fins ara no ho havien fet, existia una llumeta d’esperança, un llumeneret blau per on el Partit Popular pogués continuar amb la política que havia mantingut durant els darrers trenta anys i escaig, però no ha estat així. L’únic que feien era esperar l’hora adequada per donar un altre cop de sabre a la llengua, perquè sabien que tenen fins al juliol per a complir la normativa autonòmica, respecte de les places en què han de convertir la llengua en un mèrit, en una relíquia, en un ornament innecessari.
 
Mentre això passava, l’STEI Intersindical, l’OCB, l’escola en general i moltes altres institucions celebraven una diada, el 9 de març, de reflexió i de lluita, de protesta i de reivindicació, jornada que es reproduïa a tots els indrets dels Països Catalans. Era la reacció contra l’acció del ministre Wert, que vol minimitzar les altres llengües de l’Estat, que es veu que no considera espanyoles i que vol relegar, eliminant-les de l’ensenyament de totes les assignatures que pugui, ampliant les hores de dedicació a l’espanyol, única llengua espanyola, i a l’anglès, no saben a quin sant s’arramben.
 
A tots els països que han estat colonitzats, sempre hi ha hagut gent del país, indígenes que han acceptat aquesta colonització i que han volgut semblar que eren més del país invasor que del seu propi. Així es com sembla que actuen molts dirigents del PP, van a la metròpoli, defensen els mètodes dels colonitzadors i deuen esperar prebendes i tota casta de càrrecs i beneficis. Això és el que pareixia la intervenció del president del Govern de la Comunitat de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, quan va intervenir a RTVE al programa Los Desayunos de TVE, i va voler deixar com un pedaç brut el president del Govern del Principat, Artur Mas, tot perquè aquell defensa el dret a decidir, i sap que si el Principat aconsegueix la independència, a les Illes Balears, florirà el moviment independentista, que ja existeix, i seran molts els que es voldran alliberar del jou que els manté lligats a l’Estat espanyol. Aquest home que no n’ha dit ni una de vera al Parlament de les Illes Balears sobre les seves activitats, va voler donar lliçons de transparència i honradesa, fins i tot, al seu propi partit. En què estaria pensant, en una cartera de ministre o aspira a alguna cosa més?
 
Mentre el president refermava la situació de la colònia, el benestar general, fruit de la seva bona governació, que només s’ha dedicat a posar obstacles a la llengua catalana, perquè no pugui sobreviure als llocs on havia aconseguit una major normalització, com són l’administració i l’escola, es dedicava a repartir a tort i a dret, al mal dirigent Artur Mas, perquè sap que allà sí que defensen la llengua del colonitzat, sense menysprear la del colonitzador, perquè ja ha posat moltes arrels; mentre el president feia això, aquí preparaven i es disposaven a acudir al Parlament espanyol, al Congrés dels Diputats, una representació dels Països Catalans, de Euskalherria i de Galícia, per a denunciar les malifetes que prepara Wert, en la seva nova Llei d’Educació, contra les altres llengües no espanyoles. Aquesta representació ja ha fet la seva denúncia i ha deixat ben clar que les seves llengües seran defensades fins al final. Si aquestes llengües fossin considerades com a espanyoles, no intentarien destruir-les. Però aquestes persones, les del PP, amb la cara destapada i les del PSOE, dissimulant, ens volen com a espanyols, que col·laborem a mantenir Espanya, però ens volen sense llengua i sense identitat. Nosaltres tenim la millor arma del món per a evitar que ens absorbeixin i que ens destrueixin: la RESISTÈNCIA.
 
   

Publicitat

Opinió

Minut a Minut