Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Quina Constitució envia polítics a la presó i ataca la llibertat de reunió i d’expressió?

|

- Publicitat -

            Com és possible que existeixi algun magistrat a Espanya que mantengui a la presó un home de pau i de déu? Serà que no creuen ni en una cosa ni en l'altra. Sempre he pensat que els corruptes, normalment homes de dretes i de l'església, si pensassin que un dia els jutjarà el Creador, segurament no tendrien les mans tan lleugeres per buidar calaixos públics o cercar prebendes interessades. He arribat a la conclusió que  no eren creients o que eren ateus, i que, per tant, no tenien temor de Déu. En canvi, avui, mentre estava parlant amb un amic i li exposava la meva tesi sobre el fet, m'ha donat una explicació ben diferent, que m'ha deixat sorprès. M'ha dit que el que passava és que aquestes persones estaven ben tranquil·les perquè els cardenals els havien perdonat, o els perdonaven totes les malifetes que feien. No hi hem aprofundit, però m'ha fet pensar una estona ben llarga. Seran idò els cardenals els que no creuen en res? Perquè ni Crist, ni els manaments, si els sacraments, ni la doctrina cristiana no permeten perdonar els que buiden les arques públiques. M'ha fet pensar que l'assumpte no deu ser tan senzill com resar set parenostres com feia quan era petit perquè el capellà en la confessió em perdonàs quatre pecats i que em quedàs disposat a repetir-ho perquè sabia que amb una confessió tot quedava esborrat. No pot esser que els polítics adults pensin el mateix que un infant. És totalment increïble.

             Els magistrats que havien de revisar si Oriol Junqueras havia de continuar a la presó o no, no ha tingut cap problema per mantenir-lo allà, encara que no se li hagi fet cap tipus de judici, encara que no hi hagi ni una sola prova que l'incrimini en els delictes que li imputa el fiscal, posat pel Govern central; encara que no hi hagi cap temor que l'empresonat vulgui fugir de la justícia. Quina justícia és la que manté una persona a la presó, sense haver-lo condemnat en cap judici i sense haver pogut provar cap ni una de les acusacions del fiscal? Es veu que això només pot passar a una justícia espanyola, hereva dels tribunals d'ordre públic, una justícia que tampoc no ha netejat aquella pèssima herència.

Publicitat

             Com és possible que el mantinguin a la presó acusat de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics, si no ha actuat en cap moment de manera violenta, ni ha incitat ningú a actuar d'aquesta manera? Fins i tot, les persones que defensen i reclamen que el treguin de la presó, ho fan de manera pacífica. Fins i tot, diuen els que es movien i intentaven defensar-se de les porrades i les pilotes de goma que els llançava la policia i la guàrdia civil. Si una persona es defensava d'un cop de porra i empenyia el policia, això era actuar amb violència, diu el Tribunal, que acusa les víctimes. No vos recorda això, aquells tribunals que acusaven les dones que havien estat violades d'haver-ho provocat amb les seves minifaldes? Com és possible que a la defensa de la població davant la violència brutal de la policia i la guàrdia civil, diguin que això és actuar amb violència, i que d'aquesta violència n'és culpable el Sr. Junqueras, vicepresident del Govern de la Generalitat, per haver-los animat a acudir a votar? Aquesta és la violència del Sr. Oriol Junqueras? Ja que Rajoy està tan preocupat per la història, saben vostès, senyors magistrats que passaran a la història per empresonar persones innocents, i que qualque dia vostès poden esser els encausats?

             Saben que la Constitució espanyola, aquesta que vostès tant diuen defensar, garanteix els drets de reunió i d'expressió?  Llavors per què ataquen les persones que no fan més que exercir els drets que els permet aquesta sagrada constitució? Les persones que es trobaven reunides davant una escola intentant votar, tenien dret a ser-hi per la llibertat de reunió. Si el Sr. Junqueras animava oralment o per escrit a acudir a votar, li estava permès per la llibertat d'expressió que concedeix la Constitució, per què posen a la presó una persona que exerceix els drets de la seva Constitució?

             Si empresonau una persona sense judici i ho feis actuant d'ofici, per què no heu empresonat el o els que va o varen esperonar els policies i els guàrdies civils a actuar violentament al crit de “A por ellos!”. Tots sabem qui va esser, vosaltres també, per què no els o l'empresonau? Per què no esperonau el Govern a fer un canvi en la legislació i que suprimeixi els drets d'expressió i de reunió i llavors no tendreu cap trava i no haureu d'inventar i girar arguments per acusar els independentistes? Algun dia es trobarà algun tribunal europeu que serà capaç de fer justícia on vosaltres l'heu feta desaparèixer.

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut