Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torra – Sánchez, diàleg quasi impossible

|

- Publicitat -

             Els que coneixen el pensament dels socialistes del PSC no s'haurien d'estranyar  del que opina el nou Govern socialista a Madrid. L'acostament dels presos polítics a les presons catalanes és un fet normal per a la parròquia socialista, ja que no toca per res la unitat d'Espanya. Clar, els opositors populars i “ciudadanos”, als quals els correspon haver de trobar ossos dins la carn magra, diran que aquest acostament suposa pagar el vot per poder aconseguir el Govern. Qualque cosa havien de dir. Segurament algun d'aquests que no saben llegir diran que això és fruit de la imaginació. Quina imaginació? Si estava cantat que dirien això, que no és més que lleguatge habitual barroer que usen els polítics sense arguments. El partit del PP, aquell que estava acostumat a digitar-ho tot, ha volgut fer unes primàries democràtiques i no se n'ha sortit, perquè no s'han apuntat ni  el 10% dels afiliats. És a dir, un 90% ha renunciat a actuar democràticament. Per què no surt ningú a analitzar aquest fet tan greu? Bé que a l'hora d'explicar els resultats, han parlat de quasi un 90% de participació. Han anat ben alerta a dir que era un 90% d'un 9%. Sempre parlen en funció que tot els va molt bé i sempre intenten enganar qui els escolta.

             Mentre tot això passava i les seleccions de més anomenada eren eliminades del mundial, Europa rebutjava l'acceptació dels immigrants que perillen més que els nins esportistes que es troben atrapats dins una cova de Tailàndia, i s'anaven coneixent dades que posen els pèls de punta o que deixen la gent en la més absoluta indiferència. Segurament dependrà de la imaginació que tenguin. Doncs, al jutge Llarena no se li ocorre altra cosa que posar més de dos milions de fiança a uns quants processats, a canvi de no embargar-los o prendre'ls els béns que tenguin. I no a canvi de la llibertat. Llavors, sabeu què ha fet l'ANC i l'Ômnium Cultural? Cercar un sistema per ajudar els presos polítics a pagar aquesta quantitat.Segur que seran molts els que es dedicaran a ajudar les persones compatriotes que han estat desposseïdes dels seus drets humans més elementals.

Publicitat

             La que ha fet 3r a les primàries del PP, i que pot ajudar a fer primer al que ha quedat el segon, per ordre de la FAES i d'Aznar s'ha dedicat a explicar que seria una bona presidenta del partit, perquè seria molt dura amb els catalans i amb els partits propis de l'autonomia. No s'ha cansat de predicar que els independentistes necessiten molta mà dura. S'empenedeix que amb l'article 155 no s'hagués anat molt més enllà i s'hagués intervengut TV3. Estan obsessionats amb la televisió. Es veu que coneix els beneficis de la manipulació que ells han fet durant tants d'anys. També insinua que es podrien il·legalitzar els partits independentistes. Mai no se'ls acut que s'il·legalitzin els partits corruptes ni els que mantenen un discurs que fomenta l'odi dins la societat.

             Sabíeu que el pensament poc imaginatiu de massa espanyols va omplir les xarxes de catalanofòbia arran de l'eliminació de la selecció actual campiona del món, Alemanya. L'alegria de tanta gent era perquè allà hi viu el president català Puigdemont i no ha estat extradit. Per tant, era com un càstig el fet que aquella selecció no continuàs amb aspiracions de guanyar aquest campionat. Un altre fet que és pur realisme i sense la més mínima imaginació, és la de la comparació de l'actuació judicial. Als condemnats de la “manada” els han posat en llibertat amb una fiança de 6.000 euros. A Marta Rovira li varen posar una fiança 10 vegades superior (60.000 euros) i a Forcadell, 25 vegades superior (150.000 euros).

             Primer va ser el que encara no era el president del Govern actual i ara és la seva ministra de Justícia els que pensen que s'ha de modificar el codi penal per canviar el significat del delicte de rebel·lió, perquè l'actual significat original ve condicionat per haver sorgit en temps d'alçaments i revoltes militars i per això, com que s'usava la violència, en aquest delicte hi quedà reflectida. Es veu que el que es vol aconseguir és que el que han fet els independentistes catalans pugui esser realment un delicte de rebel·lió. És a dir fer una reforma del codi penal espanyol a mida per condemnar independentistes. No tenen vergonya! Quin diàleg es pot esperar amb aquest nous governants de l'Estat?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut