Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Què carai fot Otegui a la presó?

|

- Publicitat -

John Carlin (declaracions a la SER sobre l’entrevista), reconegut periodista i autor entre altres del factor humà, llibre que va donà peu a Invictus, – obra que descriu la vida i arribada al poder de Nelson Mandea-, entrevista a distància a Arnaldo Otegui, ho podem llegir aquest diumenge a el diari el País . Malgrat Carlin va sol•licitar permís per fer l’entrevista cara a cara, el Ministre de l’Interior Alfonso Perez Rubalcaba li va denegar, atemorit com està per el procés de pau endegat per la mateixa ETA.

Us recomano llegir l’entrevista amb tota la tranquil•litat que es pot disposar en un dia de descans, l’entrevista aporta les claus de l’actual situació i deixa molt clar que el camí cap a la independència d’Euskal Herria cal fer-la des de la política, que les armes no hi tenen cabuda i que el procés de pau sembla irreversible.

Publicitat

L’entrevista feta mitjançant qüestionari reflecteix molt bé la situació actual i sobretot destaca que la via armada resta liquidada. Tot i que el diari de capçalera, fins fa poc de la militància socialista, intenta posar en contradicció a Otegui, queda clar que és el moment de tornar a enraonar, de dialogar, i en aquesta aposta l’esquerra abertzale hi juga fort.

L’entrevista també deixa formulada una pregunta, què hi fot Otegui a la presó? És inexplicable que en una democràcia, una persona com Arnaldo Otegui estigui a la presó, és inversemblant i posa contra les cordes el paper d’Espanya dins d’un context democràtic europeu. No existeixen motius per mantenir Otegui a la presó, tant sols la por a la pau per part del Govern Espanyol ho explica.

Otegui que ha fet una aposta clara i valenta per la pau és a la presó, mentre nombrosos líders polítics encausats per corrupció, encausats i condemnats per robar, segueixen lliures i gaudint de les seves prebendes. Espanya no és un país amb totes les llibertats reconegudes, Espanya té por a la llibertat i com en moltes altres coses el seu complex d’inferioritat els porta a practicar tot el joc brut possible, tot s’hi val per impedir l’exercici del dret a decidir.

Ara és l’hora de la llibertat per Otegui, és moment de que les parts enraonin i s’esforcin per trobar la sortida, ara és l’hora de la paraula, ara és l’hora del dret a decidir.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut