Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Els diners dels catalans pagant el sou dels jugadors del Madrid

|

- Publicitat -

Avui una noticia ha passat molt desapercebuda, “Foment fa préstecs de 200 milions a autopistes.” Què no faríem amb 200 milions en crèdits tous als emprenedors d’aquest nostre i petit país?

“El Ministeri de Foment prepara la concessió a un grup d’autopistes de peatge de préstecs participatius per un import total de 200 milions d’euros, amb l’objectiu que aquestes vies superin el risc de fallida que actualment afronten, segons va anunciar ahir la secretària general d’Infraestructures, Inmaculada Rodríguez-Piñero.

Publicitat

Els préstecs es dirigeixen bàsicament a les autopistes radials de Madrid i a les que uneixen la capital de l’Estat amb Toledo, Ocaña-La Roda i Cartagena-Vera. Amb aquests crèdits, atorgats amb condicions avantatjoses però que s’han de retornar, Foment busca ajudar les vies i garantir el seu equilibri econòmic i financer, per evitant el risc de fallida que tenen pel fet que quasi ningú les utilitza, ningú paga, sobretot perquè a diferencia dels catalans tenen vies alternatives de gran qualitat. Per tant l’Estat amb els nostres diners salva a les grans constructores d’una
fallida.”

I qui són les empreses beneficiades? FCC i Caja Madrid, Acciona, Abertis, Itínere, ACS i Ferrovial, els principals grups constructors i de concessions que participen en aquestes autopistes en són les grans beneficiades. Com no ha d’anar be el Madrid de futbol si al seu President, Florentino Perez i empresari del regim li cauen els milions sense baixar de l’autocar.

Estem en crisi, els ciutadans pateixen i amb els diners del nostre espoli es paga els errors de gestió del Govern Espanyol. Això sí, nosaltres a pagar peatge, de cada euro pagat una bona part pel President del Madrid, d’aquesta manera qualsevol fa de president de club de futbol.
Autopistes, aeroports i grans infraestructures que no utilitza ningú i que generen pèrdues milionàries sense aturador. Fa pocs dies un diari francès es feia ressò de l’escàndol de l’aeroport de Ciutat Real, milions i milions per una infraestructura inútil. Això és Espanya, encara no ets independentista?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut