Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Val més un bloc que un tanc segons “Wikileaks”

|

- Publicitat -

Aparèixer en un informe confidencial (e-notícies) de l’ambaixador americà a Espanya dirigit al seu govern per una blocada sobre el dret a decidir de Kosovo i Catalunya és una agradable sorpresa. És una prova evident de la força de la xarxa, la mateixa xarxa que ha posat al descobert tot l’escàndol “Wikileaks amb el seu fundador Jules Assange al capdavant.

Informe confidencial sobre Kosovë: “In a blog entry entitled, “Spain does not have the balls to send tanks against us,” ERC Parliamentarian Joan Puig wrote that Kosovo was “another proof that our nation will be independent if a political and social majority decides it. Spain understands this very clearly, which is why it has reacted in this way”

Publicitat

“Espanya, no te pebrots ni per enviar-nos els tancs” aquesta és la blocada que forma part de la història de Wikileaks i a la que fa referència l’ambaixada americana en el seu informe confidencial enviat al Govern dels EEUU. Tot plegat demostra la força de la xarxa i sobretot la força de la gent que es creu allò que diu. La voluntat d’un poble no la pot aturar la força de les armes, ni la força d’unes lleis repressives, la independència de Catalunya no l’atura ni un govern, ni l’exèrcit, ni les armes, tant sols depèn de nosaltres mateixos, era el que deia en aquella blocada de l’any 2008 i que avui ja forma part dels informes en poder del Departament d’Estat Americà.

“Espanya i amb ella “els Rajoys, els Zapateros, els Bonos” de sempre han fet els trist paper davant la proclamació d’independència de Kosovë, diuen que no reconeixeran aquest nou País però no han estat capaços de al•legar davant dels seus col•legues europeus.

És una prova més que el nostre País serà independent, si una majoria social i política ho decideix, i Espanya ho sap, i ho sap d’una manera molt clara, per això reaccionen d’aquesta manera.

Putin és un demagog, però te raó, les fronteres a Europa resten obertes, i més obertes que mai, i Espanya sap que sense violència els processos de sobirania, i el dret a decidir són drets inviolables.

Ja són molts els precedents, i tots no són iguals, és cert, però tots van caminant pel camí de la sobirania, any darrera any augmenten els Estats a Europa, la diversitat ens fa grans, el tren dels nous estats segueix obert, qui estigui preparat serà reconegut per Europa.

Ni els tancs dels “Bono de torn” tenen capacitat per impedir la voluntat dels pobles, el dia que ho tinguem clar serà possible. Amb tots els respectes què no te Kosovë? què no te Catalunya?”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut