Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Tot va començar a Perpinyà….., Gràcies Carod

|

- Publicitat -

El diari ABC, el mateix a qui se li va filtrar l’entrevista de Carod-Rovira amb ETA a Perpinyà, va publicar un article tres anys desprès de la trobada que portava per nom: “Todo empezó en Perpiñán”. Una veritable infàmia contra la persona que va fer, sense cap mena de dubtes, un gest valent i que segurament li va costar passar un veritable martiri personal i polític.

Partint d’aquell article vull recordar en el dia d’avui, arran de la declaració d’un alto el foc permanent, general i verificable fet per ETA a la persona de Josep-Lluís Carod-Rovira. Ell va iniciar un camí, equivocat per alguns, no per altres, però un camí per parlar de política amb ETA a l’any 2004. Sis anys després d’aquella històrica trobada, avui tenim un anunci històric, fins i tot el mateix Rubalcaba no ha pogut amagar el pas endavant que significa el comunicat.

Publicitat

Recordo molt bé els primers mesos a Madrid i les intervencions dels líders populars a la Comissió d’investigació de l’11-M; a tot moment i a preguntes d’ERC, ells carregaven contra Carod-Rovira a tort i a dret, sense treva, amb mentides, insults i exabruptes. Avui recordo encara amb més satisfacció la trobada d’en Carod a Perpinyà.

Carod va posar una petita engruna, però també, molts d’altres. Estic segur que aquest cop la treva serà definitiva. Ara caldrà lluitar per aconseguir que Espanya i França hi posin voluntat real. Espero que Europa i la seva gent de pes faci possible un procés de pau definitiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut