Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Carta oberta a l’amic Oriol Junqueras

|

- Publicitat -

La unitat es construeix en base a generositat i sense deixar actius pel camí. “Elisenda Paluzie a Madrid, Joan Ridao a Barcelona i Oriol Junqueras candidat a la Generalitat”

Com saps soc membre des de fa molt de temps d’aquest històric partit, necessari i imprescindible pel país, per fer possible el nostre alliberament nacional. No vull res, tant sols el millor per ERC, per això trenco el meu silenci davant els tristos esdeveniments que s’estan produint i que ens poden conduir a situacions de risc.

Publicitat

Oriol, crec que ets la persona idònia i necessària per recuperar ERC, tens la preparació i la vàlua per fer-ho possible, és el que vol la bona gent, des dels nostres militants a molts dels intel·lectuals més nostrats, també  líders d’altres formacions independentistes i institucions; des d’en Ferran Requejo, a en Salvador Cardús,  en Josep Maria Terricabras,   en  Joan Carretero,  o l’Uriel Bertran, així com,  la Muriel Casals i en Jordi Porta, per posar un exemple entre molts, però sobretot és el que vol la majoria dels independentistes d’aquest país, que tenen clar que sense ERC no aconseguirem l’alliberament nacional.

Però Oriol, un lideratge necessita de la millor gent, i si és nou encara més, cal desfer-se de les mediocritats i dels interessos personals, de sectors o famílies.  Estic d’acord amb tu en que pot ser en Joan Ridao no sigui el millor cap de llista d’ERC a Madrid, però en Joan Ridao mereix un paper en aquest partit. Ja n’hi ha prou de liquidar a gent que ha treballat, treballa i treballarà per aquest partit. Joan Ridao podria ser un magnífic candidat a presidir La Federació de Barcelona i ser el candidat a l’alcaldia de la nostra capital, Barcelona necessita un canvi, i ara que no tenim quasi representació és l’hora dels valents; redreçant Barcelona, redrecem ERC i enfortim el partit a tot el país. Cal generositat per part de tothom, tothom.

Oriol, no cal buscar a fora el que ja tenim dins. Hi ha persones com l’Elisenda Paluzie que va defensar el seu no al finançament amb arguments, i que va ser de les poques persones que es va oposar a l’acord en el Consell Nacional. Crec que un dels errors que ens ha fet perdre més credibilitat com a partit ha estat el fet de cedir al finançament. L’Elisenda  a més va ser la CN més votada en l’anterior congrés. Crec que ella es la millor candidata a cap de llista per Madrid,  i acompanyada d’en Joan Tarda, ens podria permetre afrontar amb solidesa la més que probable majoria absoluta del PP,  i sobretot ens permetria posar en evidència i  despullar la falsa proposta de CiU, i en concret  del Sr. Duran, pel que fa al fals concert econòmic. L’Elisenda Paluzie obre les portes d’ERC a molta gent que avui és a fora, i amb en Joan Tarda sumen un ampli ventall de sensibilitats.

Amic Oriol, de tot cor i amb tota sinceritat, crec que no podem perdre el temps en infructuoses batalles, o en pactes que ens porten pel camí del pedregar, diguem sí la proposta que et faig no és millor que tota aquesta situació creada. Per una banda reforcem el partit allà on ho necessita, Barcelona, amb una peça important i per altra banda amb el tàndem Paluzie, Tarda, afrontem el repte de Madrid amb coratge. La unitat es construeix en base a generositat i sense deixar actius pel camí.

Estic segur que ets la millor persona per liderar aquest projecte, no malbaratis el somni de molta bona gent que volem ser ciutadans o ciutadanes d’un país lliure.

Salut i República

(És el que penso, puc estar equivocat, però ho he de dir, vull el millor per l’Oriol, en Joan i l’Elisenda.)

Publicitat

Opinió

Minut a Minut