Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Évole va blanquejar el GAL de Felipe Gonzalez

|

- Publicitat -

Cert periodisme que va de progre acaba fent el joc a l'Estat repressor més ferotge, la prova la vam tenir en el darrer programa de 'Salvados', venut com una fórmula d'èxit del periodisme i que s'ha convertit en una manera mediàtica d'oblidar els crims d'Estat de l'època del govern de Felipe González.

La “X” del GAL va tenir una amable entrevista, –en cas contrari no hauria acceptat la proposta, ho va confirmar al dir que es negava anar a TV– on va poder alliçonar l'independentisme pacífic i democràtic, ell, que va autoritzar assassinats d'estat en nom d'una falsa democràcia per acabar amb ETA.

Publicitat

L'entrevista, a més estava fora del context, ja que s'havia fet abans de la decisió del tribunal alemany de no acceptar la rebel·lió com un dels motius de l'extradició. Malgrat això, es va mantenir en horari de màxima audiència i l'expresident del govern espanyol deia coses que xocaven amb de ple amb la decisió alemanya.

L'Estat espanyol és un estat “fallit” un Estat que no acata les seves pròpies lleis i menys encara les europees. Espanya lidera el rànquing dels incompliments europeus i també el dels Estats que incompleixen les seves pròpies lleis i que posen en practica el joc brut amb la complicitat dels dos grans partits: PP i PSOE, i ara, Ciudadanos.

Recordem que els mateixos que van protagonitzar la mentida d'estat de l'11-M avui governen i els responsables del GAL aspiren a tornar a governar, els grans partits espanyols ho beneeixen.

Jordi Évole va tornar a caure en la trampa del populisme i va mantenir una entrevista que va servir per blanquejar la “X” del GAL, una banda criminal creada per les clavegueres de l'Estat en època del govern del PSOE. Ell, la “X”, mai no va pagar pels crims, sí que ho van fer alguns col·laboradors seus, però per poc temps. Van sortir ràpidament de la presó, com els autors dels crims de l'extrema dreta, l'autor de l'assassinat de Guillem Agulló, condemnat a 14 anys de presó, que va sortir al cap de quatre anys.

El Govern espanyol governi qui governi és un estat fallit en si mateix, es tapen mútuament les vergonyes, tant el PSOE com el PP. I ara, s'hi ha posat també el partit d'Albert Rivera, una troika per amagar els crims d'Estat en tots els seus sentits.

L'entrevista a Felipe González serveix per establir el debat de l'odi contra Catalunya, els dirigents espanyols mai no volen negociar, volen imposar i són capaços de tot per impedir el diàleg. Si es van atrevir amb un GAL, què no estaran disposats a fer per instaurar el fracassat full de ruta de l'Ulster de Jordi Cañas.

 [soliloquy id=”226049″]

Publicitat

Opinió

Minut a Minut