Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El partits catalans no tenen cap motiu per donar suport a la moció de censura

|

- Publicitat -
Si el PSOE no pacta per escrit l'alliberament i el retorn dels presos i exiliats polític, ni posa data a un referèndum pactat i vinculant amb un tercer actor de mediador, les forces republicanes no tenen cap motiu per donar suport a la moció de censura. La calentor del moment no ha de precipitar un suport que sota el paraigua del cas Gürtel pot semblar inqüestionable.
 
Els vots d'ERC i el PDeCAT han de costar suor i llàgrimes. Si Pedro Sánchez vol el suport de les forces republicanes, ha de guanyar-se'l. Per molt que el Partit Popular representi la dreta nacionalista i corrupte de l'Estat, el primer secretari socialista no està en condicions de donar lliçons, ja que ell i el seu partit són els col·laboradors necessaris de la repressió política i judicial. Van votar a favor del 155 i, lluny de distanciar-se de la bel·ligerància dels populars i de Ciutadans amb la investidura de Quim Torra per trobar un marc de diàleg amb el nou govern, ha abraçat la confrontació fins al punt d'imitar el discurs d'Albert Rivera.
 
Ara mateix no hi ha cap diferència entre Rajoy i Pedro Sánchez. Entre el PP i el PSOE. Com diuen a Castella, “más vale malo conocido que bueno por conocer”, tot i que en aquest cas de bo no n'hi ha cap. Sense l'alliberament dels presos i els exiliats ni una proposta per resoldre per la via del diàleg i les urnes la situació política que viu Catalunya, el vot de les forces catalanes ha de ser el d'una abstenció.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut