Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El ple de Bárcenas, però també de Morenés: 877 milions per compra d’armes

|

- Publicitat -

 

D'aquí a un temps es recordarà el plenari d'avui com el del dia de Bárcenas, és a dir del dia que es parlà de robatori i de corrupció, però també del dia que la democràcia fou derrotada pel cinisme. Cap reconeixement de les accions fraudulentes!
Tal vegada, però, s'oblidarà que la cirereta del plenari (el punt 2 de l'ordre del dia) contenia l'aprovació d'un Reial Decret que amagava un robatori “legal”: l'aprovació d'un crèdit de 877 milions per a destinar-los a la compra i pagament de material armamentístic. Tot plegat, al cap d'uns dies d'haver conegut declaracions de responsables governamentals sobre un altre robatori, en afirmar que gairebé seria impossible recuperar els 36.000 milions de diner públic injectats a la banca mafiosa. I al cap de vint-i-quatre hores de conèixer l'objectiu de dèficit que Montoro imposa a Catalunya per al 2013 i 2014 amb una clara voluntat d'ofegar-nos per tal que les retallades siguin inevitables i, de passada, fer descarrilar el procés de Transició Nacional, tot i que el govern espanyol s'hagi permès consumir només en mig any el dèficit previst per a tot l'any.
No tenen perdó! En l'actual context atrevir-se a presentar un crèdit de 877 milions per a nova despesa militar, certament, no té perdó. A diferència d'altres estats, com ara Alemanya que ha reduït la despesa militar, a l'Estat espanyol (Morenés és el ministre representant de la indústria de l'armament) no ha parat de créixer en els darrers 10 anys en un 40% (ai! Chacón!).
Corrupció i robatoris, tant se val que s'emparin en la legalitat com si no: lladres!

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut