Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Dijous, jutgen els “bastoners solidaris” per ser-ne

|

- Publicitat -

Dijous, dos joves de la vila de Gràcia, en Gregori i en Ferran,  membres de la Colla de Bastoners, seran jutjats a l’Audiència Nacional acusats d’enaltir el terrorisme, raó per la qual els demanen dos anys de presó, inhabilitació durant una colla d’anys i multa econòmica. El perquè rau en el fet que en un acte polític independentista, en què havien ballat, van ensenyar el retrat de dues ciutadanes empresonades per a les quals es reclamava l’execució del dret de poder complir la pena a prop de llurs  llocs de residència.
Davant d’aquesta voluntat de reprimir  la solidaritat, arreu del país múltiples entitats i persones s’han sumat als actes de solidaritat i de denúncia d’aquest permanent escac a la llibertat d’expressió, d’igual manera que els grups parlamentaris d’Esquerra Republicana, CUP i ICV-EUiA han registrat en el Parlament la iniciativa parlamentària que reproduïm a continuació.
Dijous serem a l’Audiència Nacional!
 
El setembre del 2012, dos veïns de la Vila de Gràcia van ser encausats després de l’actuació de la seva colla bastonera arran de la mostra de dues fotografies de preses polítiques catalanes, donant suport al dret reconegut per la Carta Universals dels Drets Humans de complir condemna en una presó propera al seu domicili.
Dos mesos més tard, al novembre de 2012, aquestes persones van rebre una carta del fiscal de l’Audiència Nacional en la que demanava l’obertura del judici oral, sense cap mena d’acusació en particular, pels fets ocorreguts durant la Diada de l’11 de setembre de 2012. Cap d’ells va ser identificat en el moment dels fets, sinó que es demostra que han estat extretes de fitxers policials.
Aquest senzill gest, el de portar dues fotos, va comportar que la Fiscalia de l’Audiència Nacional presentés acusació per delicte penal, equiparant la denúncia social i solidària de la dispersió, amb un delicte d’enaltiment de terrorisme. Acusació que els comporta una petició de pena de presó de dos anys, inhabilitació durant 8 anys i una fiança de 3000 euros per responsabilitat civil per cadascun.
Atès que s’ha constituït el grup de suport BASTONERS SOLIDARIS, que integra diverses entitats i col•lectius preocupats pel retrocés en drets i llibertats i que consideren aquesta operació emmarcada en una política contra els moviments socials alternatius que ha comportat nombroses detencions des del 1996.
Per aquests motius, presenta la següent:
Proposta de resolució
– El nostre desig del ràpid esclariment dels fets, solidaritzant-nos amb els dos ciutadans de Gràcia, perquè el procés judicial s’efectuï amb rigorositat i atenent els drets individuals front la justícia.
– I la nostra preocupació respecte que la causa judicial no sigui atesa per la justícia ordinària i es conegui, en canvi, per l’Audiència Nacional.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut