Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Ens neguen sobirania mentre desballesten l’Estat autonòmic

|

- Publicitat -

S’equivoca de totes totes qui creu que d’aquí a quatre dies existirà l’Estat autonòmic tal com l’havíem conegut. El PP té posat un rumb que ens porta al port de la recentralització i el desballestament de l’Estat compost. El govern espanyol té pressa perquè sap que la conjuntura li és molt favorable i l’ha d’aprofitar.
Un setmana és una llei i en la següent n’apareix una altra. Lleis que, malgrat que ens hi oposem amb esmenes a la totalitat, fan via a cop de majoria absoluta. 
Aquesta setmana la patacada ha estat la Llei de Racionalització del Sector Públic. Una eina per assolir l’objectiu que les CCAA acabin essent només delegacions dedicades a executar les polítiques elaborades pel govern de l’Estat. 
En nom de l’estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera, es tracta de reduir la descentralització política a mera descentralització administrativa, bo i imposant una rigorosa i monolítica uniformitat. Reformes que han de portar a la supressió de la Sindicatura de Comptes, acabar amb les funcions autonòmiques d’acreditació i avaluació del professorat universitari, imposar una llicència federativa única que convertirà les federacions esportives catalanes en
en simples delegacions de les federacions espanyoles i sense cap capacitat econòmica, etc…
Aquesta darrera qüestió, atenent la importància de l’esport arreu dels Països Catalans, és troncal. De fet, la modificació deixarà sense sentit que les federacions emetin llicències pròpies ja que l’estatal valdrà per a totes les competicions. L’objectiu és ben clar: la desaparició progressiva de la funcionalitat de les llicències esportives autonòmiques, la qual cosa comportarà ofec econòmic i, en conseqüència, la mort de les federacions autonòmiques com a entitats jurídiques amb capacitat i legitimitat per gestionar una modalitat esportiva en un territori concret.
La setmana vinent, una altra llei. I encara queden dos anys de legislatura.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut