Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

FAES, farsa i doble moral

|

- Publicitat -

Parlant la gent s'entén. La frase la va dir Joan Carles I a Josep-Lluís Carod-Rovira quan aquest el va visitar a la Moncloa després de l’assoliment dels vuit diputats en 2004. Aquelles eleccions van venir precedides d’una virulenta campanya de la dreta mediàtica contra l’aleshores president del partit i per una situació de tensió entorn de la guerra de l'Iraq, que va acabar amb el fatídic atemptat de l'11M i les mentides posteriors en la gestió del pitjor atemptat que mai havia patit l'Estat. La frase va fer fortuna, però a la FAES sempre han sabut que això de parlar només s’ha de reservar per als interlocutors que els diran el que volen sentir.
No cal recordar l’Aznar que a l'alba i amb vent de llevant “conqueria” l'illot de Perejil o de com parlava amb Blair, Bush i Durao Barroso sobre com envair l'Iraq i fer callar per sempre més molts dels seus habitants. Dos simples exemples de la manera de funcionar del president de la fundació, que encaixen perfectament amb el discurs d'una entitat que es diu liberal, però que pot rebre en 10 anys 30 milions de fons públics sense cap pudor. Doble moral, doble llenguatge.
Sense anar gaire lluny, el dilluns van aparèixer dues notícies que em cridaren curiosament l'atenció, ambdues tenint com a fil conductor la doble moral de l’aznarat. La primera, l'avís que FAES va llançar per via de Rajoy perquè el proper secretari general del PSOE no es mogui gens ni mica del que fins ara ha dit Rubalcaba sobre Catalunya. Al seu immobilisme, fill de la catalanofòbia, cal sumar-hi un càlcul electoral interessat en comprovar com el PSOE i el PSC es dessagnen gràcies a la seva postura sobre l'9N. Perquè si alguna cosa es decideix, que sigui als despatxos i tot lligat i ben lligat, com sempre els ha agradar a la fundació que presideix Aznar. Un president que ens va deixar grans dosis de diàleg … amb ell mateix.
La segona és l'enrenou que ha provocat ABC, un dels diaris que lluiten per ser la veu oficial de les tesis de la Fundació presidida per Aznar, arran de l'anunci de Picardo de reunir-se amb diversos grups al Congrés. El mateix diari que és capaç de lloar Joan Carles de Borbó per reunir-se amb les dictadures saudites o de donar talla d'estadista a qui es reuneix amb Obiang, es llança a la crítica desaforada al ministre principal de Gibraltar per intentar explicar la seva posició als grups del Congrés.
ERC sempre ha defensat que Gibraltar serà el que vulguin els gibraltarenys, perquè parlant s'entén la gent tot i l’ABC o la FAES. I en cas de dubte, la millor manera de comprovar-ho és permetre que siguin les persones les que s'expressin, per la via de les urnes, que al cap i a la fi és una altra manera de dialogar amb els ciutadans.
Perquè parlant la gent s'entén, oi?

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut