Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

PP, l’enemic del parlamentarisme. El PSOE, l’escolanet.

|

- Publicitat -

Som conscients de la nostra mínima capacitat per aturar parlamentàriament el PP al Congrés. Però, si el PSOE volgués, es podria fer molt més! La dreta rància té majoria absoluta i sap que ha d'aprofitar aquesta conjuntura per girar el mitjó al model social i de llibertats d'acord amb els mandats del poder econòmic neoliberal global (via FAES) i amb els sectors de la dreta extrema instal•lats en la Conferència episcopal de l'Església catòlica. El desballestament de l'estat del benestar, fins i tot el quarterament del “seu” model autonòmic, i l’esberlament del marc de llibertats civils s'ha accelerat i ha agafat velocitat tal com s'ha evidenciat aquesta mateixa setmana amb l'aprovació a través d'un Reial Decret Llei (un altre, i ja en portem quasi seixanta!) sense cap mirament envers el parlament. 
Paga la pena explicar-ho per tal que tothom qui vulgui tingui consciència de fins a quin punt a aquesta gentola, se’ls en fot tot: el Reial Decret Llei arribà al Congrés el dilluns dia 8 i acte seguit fou introduït en l’ordre del dia per al ple de la mateixa setmana. Un Reial Decret Llei, a través del qual s’han modificat 26 lleis. Sense permetre’n el debat i ni tan sols donar-nos la possibilitat de presentar-hi esmenes. Ras i curt, han convertit el Consell de Ministres en el parlament. 
Formes i maneres que confonen democràcia i tirania, majoria absoluta i absolutisme. De fet, han robat 26 debats, els vint-i-sis debats de les vint-i-sis lleis que han modificat de cop. Sense cap opció a res!
Què ens queda? Denunciar-ho des de la tribuna! I ni tan sols ser-hi en el moment de la votació. Deixar-los sols. Desgraciadament, el PSOE no ens va seguir!
Hagués estat tan didàctic que tothom hagués vist como s’ho votaven ells solets! No obstant, el PSOE ha optat una vegada més per l’”ordre”. I mentrestant la democràcia es fon com un bolado.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut