Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

28 bascos jutjats després de fossin maltractats a can Rubalcaba

|

- Publicitat -

Mentre Fernández Díaz tira endavant la llei Mordassa i es tramita el nou Codi Penal que encara endurirà més l’actual que avui dia ja és dels més durs de la UE, l’Audiència Nacional està jutjant des del mes de setembre 28 joves bascos, a les quals s’acusa de pertànyer a Segi. Els demanen sis anys de presó. Aquestes persones, quan foren detingudes els anys 2010 i 2011, foren incomunicades i passaren posteriorment a presó individual (entre sis i divuit mesos) abans d’assolir la llibertat provisional després de pagar, entre totes elles, quasi 800.000 euros.

Mentre Fernández Díaz tira endavant la llei Mordassa i es tramita el nou Codi Penal que encara endurirà més l’actual, que avui dia ja és dels més durs de la UE, volen que païm que dinou d’aquests ciutadans hagin patit tortures i maltractaments a mans de la policia. De fet, la imputació es basa en les declaracions que s’obtingueren arran d’aquesta vulneració flagrant dels drets civils.

Publicitat

Mentre Fernández Díaz tira endavant la llei Mordassa i es tramita el nou Codi Penal que encara endurirà més l’actual, que avui dia ja és dels més durs de la UE, es repeteix altra vegada aquest comportament fastigós. Perquè fa pocs mesos, la mateixa audiència Nacional va haver d’absoldre 40 joves que foren imputats a través de declaracions conseqüència de tortura.

Mentre Fernández Díaz tira endavant la llei Mordassa i es tramita el nou Codi Penal que encara endurirà més l’actual, que avui dia ja és dels més durs de la UE, el govern permet i avala que la policia se salti la mateixa legislació estatal i, evidentment, la internacional: article 3 del Conveni Europeu de Drets Humans.

Mentre Fernández Díaz tira endavant la llei Mordassa i es tramita el nou Codi Penal que encara endurirà més l’actual, que avui dia ja és dels més durs de la UE, el govern espanyol continua criminalitzant l’independentisme just quan la societat basca, en el seu conjunt, i el sobiranisme, en particular, han fet passes transcendentals en favor de la resolució política del conflicte heretat, la reparació de totes les víctimes i l’assoliment de reconciliació.

Mentre Fernández Díaz tira endavant la llei Mordassa i es tramita el nou Codi Penal que encara endurirà més l’actual, que avui dia ja és dels més durs de la UE, reclamem, no només que totes aquests persones siguin absoltes, sinó que s’investiguin les denúncies i que se’ns depurin les responsabilitats.

Aquest és el pa que es dóna a can Fernández Díaz. El mateix que s’hi donava a can Rubalcaba quan el dirigent socialista ocupava el ministeri d'Interior i s'esdevingueren els fets. Demà serem al judici i farem costat a les persones jutjades.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut