Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Que quedi clar: hem votat en contra del rescat

|

- Publicitat -

Que quedi clar! El poble grec no patiria el que està patint si no hagués estat víctima de la misèria política i la corrupció de la dreta grega i del Partit Socialista en anys anteriors. Forces polítiques que mai no s’enfrontaren als xantatges de la troika. Al contrari, n’esdevingueren els escolans: còmplices interessats dels qui provocaren la crisi, la gestionen en l’actualitat i en sortiran, a més, més enriquits, encara que hagi comportat posar en escac el benestar de milions de persones, dinamitar l’Europa social i desequilibrar  una mica més el nostre món democràtic.
Que quedi clar que els republicans  ens sentim solidaris amb el poble grec i fem un reconeixement sincer al seu govern. Un govern que va donar una lliçó de democràcia tant al PP com al PSOE, bo i convocant el referèndum del mes de juliol. Una lliçó de democràcia al PP   i al  ministre Guindos, a qui no li han caigut els anells de reconèixer que 40 mil dels 56.000 milions d’euros injectats al sistema financer no seran retornats, però que en cap moment s’ha platejat preguntar a la ciutadania què en pensa. I lliçó de democràcia  al PSOE que va tenir la barra de modificar la Constitució gairebé d’amagat a fi de fer preeminent el pagament del deute i sacrificar la despesa social.
Que quedi clar que ens neguem a legitimar els xantatgistes que imposen un rescat més dur del que ja van rebutjar els grecs en referèndum, que a més no els permetrà superar la recessió perquè bona part dels 86.000 van destinats a pagar els interessos.
Que quedi clar  que el PP actua amb una hipocresia extrema. Perquè a pesar  de desballestar-nos l’estat del benestar i d’empobrir enormement la societat continuen incrementant el deute, que ja assoleix més d’un bilió d’euros, la qual cosa porta l’Estat espanyol cap a un escenari de fallida. I, malgrat tot, volen donar lliçons! Amaga, el senyor Guindo, cínicament, que, quan pugin els tipus, no podrà finançar els deute, la qual cosa pot comportar que aleshores ens encolomin justament la fórmula grega que avui PP i PSOE han aprovat.
Que quedi clar que són uns demagogs. Que fa fàstic sentir com presumeixen de solidaritat quan no n’és. Solidaritat seria donar o fer un préstec sense interessos i no pas el que s’ha fet, sense donar cap opció a la possibilitat de modificar les condicions del rescat . Unes condicions tan dures com inabastables a no ser que el sofriment del poble grec no tingués mesura humana.
En definitiva, perversió i cinisme! Com ho demostra el fet, per exemple, que un tros del deute provocat per la forta despesa en defensa és producte de les obligacions per part de França i Alemanya imposades a Grècia en el primer rescat de compra de material militar.
Dia trist el d’avui al Congrés: PP i PSOE han actuat com a manxaires dels qui han deixat clar a tothom que el benestar dels pobles d’Europa, que llur futur, mai no pot entrar en contradicció amb els seus interessos econòmics.
Que quedi clar: hi hem votat en contra!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut